Zinātnieki: Optimālais nodarbošanās ar seksu ilgums ir aptuveni desmit minūtes
Publicēts 25. jūnijā, 2010.
Pats optimālākais nodarbošanās ar seksu ilgums ir aptuveni 10 minūtes, un ar to pietiek, lai apmierinātu abus partnerus, liecina amerikāņu zinātnieku veikts pētījums, par kuru vēsta „The Daily Mail”.

Secinājumi balstīti uz aptaujas, kā arī uz zinātnisku pētījumu rezultātiem. Izrādās, ka vairākums cilvēku uzskata par „pietiekamu” aptuveni 7 minūtes ilgu seksu. Mīlēšanos no  7 līdz 13 minūtēm daudzie nodēvējuši par „vēlamu”, savukārt sekss, ilgāks par 13 minūtēm, novērtēts kā „pārāk ilgs”. Pie tam vairākums piekrita tam, ka sekss, kas ilgst no vienas līdz divām minūtēm, ir „pārāk ātrs”, lai sniegtu gandarījumu.
 
Zinātnieki uzskata, ka viņu darba rezultātiem vajadzētu uzmundrināt daudzus pārus, kuri atrodas stereotipu varā. „Daudzi vīrieši un sievietes, šķiet, tic fantāzijām par fizisko mīlestību, kura ilgst visu nakti,” – paziņojis ASV Pensilvānijas štata universitātes psiholoģijas docents Eriks Kortijs (Eric Corty). Pēc viņa vārdiem, tas bieži izraisa cilvēkos vilšanos un neapmierinātības sajūtu. „Mēs ceram, ka šis pētījums ļaus izkliedēt fantāzijas un atbalstīs vīriešus un sievietes ar reāliem datiem,” – izteicies Kortijs.

Vienlaikus jāatzīmē, ka, pēc zinātnieku datiem, sekss sāk dot reālu labumu tikai pēc 30 minūtēm. Izrādās, organismā notiek brīvo radikāļu sintēze, kuri „sagūsta” skābekļa molekulas. Ja rodas radikāļu pārpilnība, tad tā var kļūt par dažādu slimību avotu. Sekss šos radikāļus neitralizē, bet tikai sākot ar 31. minūti.

Mediķi iesaka tiem, kuri slimo ar pielonefrītu, mīlēties kā minimums 40 minūtes. Ja jūs ciešat no čūlas, tad šim laikam ir jābūt stundai. Tiem, kam ir gastrīts, tiek rekomendēts nodarboties ar seksu stundu un 10 minūtes, bet angīnas gadījumā – stundu un 20 minūtes.

Avots: www.2v.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: