Virkava atklāj vēl nezināmus faktus par savu privāto dzīvi
Publicēts 2. decembrī, 2013.
Tieši pulksten sešos liktenīgās ceturtdienas vakarā, kad Zolitūdē iebruka lielveikala «Maxima» jumts, neko ļaunu nenojaušot, Latvijas Universitātes 6. auditorijā šaurā savu tuvāko draugu un radinieku pulkā tikko klajā nākušo grāmatu «Gunta Virkava. Nakts sarunas» prezentēja Nacionālā teātra aktrise Gunta Virkava.

 

Grāmatu par skatītāju iemīļoto aktrisi uzrakstījusi Guntas Virkavas jaunības gadu draudzene Aina Liepiņa. «Ne uzreiz pilnībā atvēros un visu stāstīju. Es tikai lēnām pavēros vaļā,» aktrise atklāj, uzsverot, ka grāmatā stāstīts par viņas bērnību un vecākiem, daudz stāstīts par teātri un lomām, par cilvēkiem, ar kuriem viņa savā dzīvē tikusies, taču pāri «sarkanajai strīpai», kas skar viņas privāto dzīvi, aktrise neatļāvās kāpt pāri. «Mazu aizkara maliņu uz savu privāto dzīvi esmu atļāvusies pavērt, jo pavisam bez tās jau arī nevar. Un tomēr es uzskatu, ka grāmata nav dzeltenā prese, ka tur nav jāiztirzā tas, kas notiek aiz teātra durvīm, tāpēc to, ko negribēju stāstīt, es noklusēju, bet melots šajā grāmatā nav nekas!»

Dzeltenās preses lasītāji noteikti zina par Virkavas 21 gadu ilgo laulību ar aktieri Rolandu Zagorski, kas izira, kad viņa uzzināja, ka ilgstoši krāpta ar citu sievieti [aktiera tagadējo sievu]. «Tajā pašā vakarā liku, lai viņš iet prom. Pēc dažām dienām mans otrais vīrs savāca savas mantas un aizgāja.» Aktrise vaļsirdīgi atzīstas, ka tas bija viens no drūmākajiem periodiem dzīvē. «Manā dzīvē savu vietu sāka aizņemt draudzene Vientulība. Bet ko tad viņa varēja man piesolīt?! Tukšas pastaigas pa lielo dzīvokli, histēriskas asaru pusstundas un saņemšanos tikai bērna klātbūtnē. Ko tur liegties, šad un tad izeju atradu alkoholā. Depresija, tukšuma sajūta, bezperspektivitāte bija manu to brīžu sabiedrotais. (..) Bezkrāsaina un pelēka eksistences vilkšana.»

Piefiksējāt – Rolands Zagorskis bija Guntas Virkavas otrais vīrs! Grāmatā pirmoreiz atklātībā parādās informācija, ka aktrise ir bijusi divreiz precējusies. «Pa šiem gadiem neviens nav pat painteresējies, vai tiešām tā ir Guntas Virkava vienīgā laulība. Ja tā būtu, tad žurnālisti bariem būtu metušies arī pie Kārļa pēc komentāriem. Nu jau par vēlu. Šogad Guntas Virkavas pirmais vīrs (oficiāli reģistrētais, ar zīmogu pasē) Kārlis Hauks pameta šo pasauli,» grāmatā raksta Aina Liepiņa. «Guntiņa toreiz bija vēl absolūti bērns, mācījās teātra fakultātē un kādā mājas ballītē sastapusi vīrieti, ar kuru nesen bija dejojusi Mākslas akadēmijas ballītē. Skaists, iznesīgs, šarmants vīrietis, melniem, spīdīgiem, kā kraukļa spalvas, matiem. Guntai viņš patika. Ļoti. Sirsniņa lēkāja kā aptrakusi jau pēc pirmās dejas. Tā tiešām bija mīlestība no pirmā acu skata.» Viņi apprecējās jaunības maksimālismā. Un izšķīrās «bērna iespītībā», kad reiz Kārlis naktī neatnāca mājās. «Gunta uz Kārļa skaidrojumu par nakšņošanu pie draugiem reaģēja asi – savāca mantas un aizgāja atpakaļ pie mammas.» Tā tika pārvilkta trekna svītra kopējiem sapņiem par dēlu, kuram Kārlis bija pat vārdu izdomājis – Svens. «Likteņa ironija, bet vēlāk viņš apprecēja manu klasesbiedreni un dēlu tiešām nosauca par Svenu. Kārlim ļoti sāpēja mana aiziešana no viņa dzīves, viņš ļoti centās mani atgūt, lūdza atgriezties, raudāja, draudēja izdarīt pašnāvību.»

Gunta neatgriezās, jo viņas sirdī paliekošu vietu jau bija ieņēmis Rolands.

Aktrise vaļsirdīgi stāsta arī par savu draugu Aivaru, juristu, Latvijas Universitātes pasniedzēju, ar kuru pēc šķiršanās no sava otrā vīra kopā nodzīvoja piecus gadus. Arī šīs attiecības izjauca cita sieviete. «Redzi, dzīve iet pa apli, un laikam man lemts tikties ar vīriešiem, kuriem attīstīta sānu redze. (..) Kārlis miris. Aivars šķīries. Bet es tagad esmu iekšēji brīva un – laimīga. Neesmu viena. Viss.»

Avots: Santa Raita / Vakara Ziņas, nra.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: