Valters atkal skandalējas, basketbola fani sašutuši
Publicēts 21. augustā, 2013.
Par Ģenerāli dēvētās basketbola leģendas Valda Valtera dēli Sandis un Kristaps mūždien izcēlušies ar iekulšanos dažādos skandālos: pirmais ir negants tikai pēc pārmērīgas apreibinošo vielu lietošanas, bet pastarītis Ādolfs (tā Kristapu dēvē draugi) ir krietni smagāks gadījums…

  

Iespļauj faniem dvēselē

Pirms pāris gadiem latvju sporta vēsturē melno lappusi ierakstīja tā saucamā «tagad vai nekad» basketbola paaudze – cilvēki, kuri talantu notrallināja nebeidzamos burziņos. Daži no šīs paaudzes tagad nākuši pie prāta (Armands Šķēle, Kaspars Bērziņš), kāds basketbolam būtībā jau ir zudis (Andris Biedriņš), vēl kādam spriedumu parakstījis pasē ierakstītais dzimšanas gads (Kaspars Kambala), tomēr kāds joprojām spēj plosīties kā jaunības dienās. Šis kāds ir Kristaps Valters.

Pie »VZ« vērsās kāds kungs, kuram un vēl vairākiem citiem rīdziniekiem 9. augusta rīts iesākās gana spraigi. Pa ceļam uz savām mājām, Ģertrūdes ielas un Tērbatas ielas pusē, ap pulksten 9.30 viņš sastapis streipuļojošu kompāniju, kuras rindās bijis arī Kristaps Valters, uz Latviju atbraukušais Kaspars Kambala, kāda blondīne un atlētisks vīrietis, kurš šim kungam ir bijis svešs. Pēc »VZ« stāstītā, Valters uzvedies kā «maskačkas» huligāns un minētajam kungam nācies izsaukt pašvaldības policiju (tā gan neesot atbraukusi). «Viņš pamatīgā reibumā spārdīja visu, kas pagadījās ceļā. Notika pat kaut kāda vārtīšanās pa zemi, plīsa pudeles. Personīgi aizskāra ne tikai mani, bet arī visus pārējos garāmgājējus,» stāsta cietušais. «Visvairāk sadusmoja Valtera visatļautība, necienīgi izturoties pret garāmgājējiem. Būtībā viņš aizskāra ne tikai parastus cilvēkus, bet publiski iespļāva visai basketbola savienībai ģīmī! Esmu basketbola mīļotājs, bet šāda necieņa man nav pieņemama, sāpīgi bija noskatīties!» ārkārtīgi sašutis bija šis kungs. «Izārdījies un iztrakojies Valters, blondīne un nezināmais vīrietis iesēdās vienā taksometrā, iepretim «Barona centram», un devās nezināmā virzienā. Kambala devās citā virzienā.»

Nav jau pirmā reize

Ieskatoties Ādolfa vēstījumos mikroblogu vietnē «Twitter», maķenīt top skaidrs, kas ar basketbolistu noticis liktenīgajos datumos. Proti, ceturtdien (8. augustā) Latvijas izlase pārbaudes spēlē vinnēja Krieviju – lai gan ne Valters, ne Kambala izlasei vairs netiek laisti ne tuvumā, protams, abiem bijis prieks par savu draugu uzvaru. Turklāt Valters juniors, noprotams, uz Latvijas uzvaru totalizatorā bija uzlicis glītu summu, vēlāk par vinnēto «tviterī» sakot paldies «Kristapam [Janičenokam] un kompānijai par $$$$$!» un piebilstot, ka «$$$ nāk griezdamies». Acīmredzot uzvara tika nosvinēta godam, tikai Valters ir maksimālists – līdz grīdai… Pārējie no «basketbolistu – tusētāju» paaudzes ir daudzmaz rimušies, taču Valters turpina ierasto. Pēc »VZ« rīcībā esošās neoficiālās informācijas, šā gada maija beigās viņš sarīkojis absolūti stulbu skandālu Rīgas kluba «Coyote Fly» telpās. Slavenību rallija «Gumball 3000» dalībnieku ballītē Valteram nez kāpēc šķita, ka fotogrāfiem nav nekā cita interesantāka kā vien «medīt» viņu, tāpēc sportists visus bildētājus brīdināja netuvoties (neviens gan īpaši nealka to darīt – pasākumā bija daudz fotogēniskāki ļaudis), bet dažus pat pastumdīja un iedunkāja, turklāt neraugtoties uz to, ka šoreiz fotogrāfa arodu piekopa meitene. Vienubrīd Valters pat izrāva kādam fotokameru no rokām (šo incidentu aprakstījis arī žurnāls «Kas Jauns»), lai pārliecinātos, vai starp uzņemtajām bildēm nav arī kāda, kurā viņš redzams kopā ar šķirto sievu Signi, kas tovakar arī paviesojās klubā. «Slims cilvēks!» redzēto toreiz »VZ« raksturoja klātesošie.

Pēdējais no «burzmeņiem»

Šeit vietā atgādināt stāstu, kāpēc Valters netrenējas kopā ar Latvijas izlasi, bet klimst pa klubiem. Proti, pirms vairākiem gadiem pieci «sāpju bērni» – Valters, Šķēle, Biedriņš, Bērziņš un Kambala – no izlases rindām tika patriekti, no Latvijas Basketbola savienības saņemot diskvalifikāciju. «Piecīši» paplosījās Ankaras viesnīcā, un pēc šī notikuma no izlases tika atskaitīts Bērziņš, lai gan pārējie nebija labāki. Valteru diskvalificēja no izlases uz trim gadiem, un toreizējā izlases ģenerālmenedžera Edgara Buļa savienībai nosūtītajā atskaitē par viņu tika teikti šādi vārdi: «No tēva [Valda] mantojis talantu psiholoģiski ietekmēt apkārtējos, bet lielākoties to izmanto negatīvā veidā.» Kā vēl viens piemērs tika minēts konflikts ar treneri. «Igors Miglinieks aizrādīja Kristapam, lai viņš nomierinās un lai koncentrējas savam darbam – spēlēšanai. Uz to Valters atbildēja vēl neprofesionālāk – visas komandas priekšā aizsūtīja treneri Miglinieku trīs mājas tālāk.» Punktu visam pielika viesnīcas numura demolēšana, taču «tas nebija vienīgais viņa disciplīnas pārkāpums: visas gatavošanās laikā regulāri ballējās, vairākas reizes uz treniņiem ieradās paģirains», toreiz vēstīja Buļs.

Lai gan šajā Eiropas čempionātā Kristaps teorētiski varēja (un gribēja) spēlēt Latvijas izlasē, galvenais treneris Ainārs Bagatskis nolēma nebojāt komandas mikroklimatu. Izskatās, ka šis solis bijis pilnībā pamatots.

Avots: Sandris Vanzovičs, Anita Umbraško / Vakara Ziņas nra.lv

Foto: Romāns Kokšarovs


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: