"UgunsGrēka" zvaigznes vajā viltvārži
Publicēts 3. decembrī, 2013.
TV3 seriāla «UgunsGrēks» Ramonas lomas atveidotāja aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone ir sašutusi: kāds nezināms viltvārdis izveidojis viņas profilu sociālā tīmekļa vietnē «facebook.com». «Tā neesmu es!» ar »VZ« starpniecību aktrise uzrunā savus īstos draugus.

  

Portāls un policija bezspēcīgi

Aktrise Ieva Aleksandrova-Eklone visvairāk sašutusi par to, ka tīmekļa vietnes «facebook.com» uzturētāji uz viņas vēstuli – par izveidotu viltus profilu – nereaģē absolūti nekā.
»VZ« noskaidroja, ka profils izveidots šogad 10. septembrī, un visu šo laiku viltus Ieva Aleksandrova-Eklone apstiprina draugus un aktīvi rosās: «laiko», «šēro» un galerijā liek arvien jaunas bildes. «Vienīgais portāls, kurā esmu reģistrējusies, ir «draugiem.lv» – tiklīdz tur profilā ielieku kādu jaunu bildi, tā parādās arī «feisbukā»,» stāsta aktrise. Viņa apsvērusi iespēju izdzēst sevi no «draugiem.lv», taču sapratusi, ka tā ir vienīgā vieta tīmeklī, kur nepieciešamības gadījumā viņu var atrast. Arī viņa pati šo tīmekli izmantojusi kā «meklētāju». Un tas jau pat nebūtu risinājums, jo populārā seriāla aktrises fotogrāfijas var atrast dažādās interneta vietnēs. «Man ir daudz draugu visā plašajā pasaulē, un viņi mani meklē galvenokārt «feisbukā», un – atrod! Uz turieni raksta vēstules, sūta ielūgumus, un es tos nesaņemu!» Ieva patiesi ir sašutusi. Turklāt nav zināms, kā viltus Ieva Aleksandrova-Eklone komunicē ar viņas īstajiem draugiem – vai un ko atbild uz vēstulēm. «Viņš vai viņa – man nav ne jausmas, kas ir šis viltvārdis – apstiprināja draudzību arī ar manu vīru [Elvingu Eklonu], bet pēc kāda brīža attapās un viņu nobloķēja,» par šo absurdu stāsta Aleksandrova-Eklone.

Viltvārdis traucē darbam

Par savu viltus profilu aktrise uzzinājusi no savas kolēģes aktrises Helēnas Vasiļevskas, kura, Ievu satiekot, jautājusi, kāpēc viņa neatbild uz vēstulēm. Savukārt, kad tuvojās jaunās režisores Ievas Norveles īsfilmas «Projām» («Ära»/«Away») pirmizrāde, kurā viņa spēlē, aktrise taujājusi režisorei, kāpēc vēl nav saņēmusi ielūgumus. Uz ko filmas režisore atteikusi, ka visu informāciju jau sen nosūtījusi «feisbukā»... «Esmu uzrakstījusi iesniegumu arī policijā, bet pagaidām – bez rezultātiem,» »VZ« stāsta «UgunsGrēka» Ramonas lomas atveidotāja, piebilstot, ka no policijas saņēmusi vien atbildi, ka lieta tiks izskatīta likuma normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. Vai tiešām to ir tik sarežģīti izskaitļot un šo lietu atrisināt? – aktrise ir neizpratnē.Viņa zina teikt, ka līdzīgā situācijā – tikai portālā «draugiem.lv» – bija nonācis gan populārais Dailes teātra aktieris Intars Rešetins, gan «UgunsGrēka» Helēnas lomas atveidotāja aktrise Zane Daudziņa.

Daudziņu «izglāba» TV sižets

Pirms dažiem gadiem līdzīgā situācijā bija nonākusi cita «UgunsGrēka» zvaigzne – Helēnas lomas atveidotāja aktrise Zane Daudziņa. Portālā «draugiem.lv» viņas viltus profils taisīts pat trīs reizes. «Kad šis viltvārdis manā vārdā bija saaicinājis jau tūkstoti draugu, es lūdzu palīdzību TV3, un «Bez tabu» uztaisīja sižetu – intervēja gan mani, gan «draugiem.lv» priekšnieku, gan jautāja psihologam, kāpēc cilvēkam vispār ienāk prātā dzīvot sveša cilvēka dzīvi. Protams, «draugiem.lv» bija ieinteresēti šo lietu atrisināt, un mans viltus profils tika nobloķēts,» »VZ« stāsta Zane Daudziņa. Lai šo situāciju atrisinātu līdz galam, drīz pēc tam aktrise arī piereģistrējās šai portālā. Viņa ir arī «facebook». «Tur neviens ar mani vairs nav tik nesmuki ņēmies,» teic Daudziņa. «Es zinu, ka arī Ģirtam Ķesterim šoruden kaut kas līdzīgs bija uztaisīts «feisbukā». Viņš nebija laimīgs, ka kaut kāds kretīns darbojās viņa vārdā!» »VZ« stāsta Zane Daudziņa, piebilstot, ka Ģirtam taču pietiktu prāta nelikt sava profila centrālajā bildē sevi kopā ar Maiju Doveiku kāzu tērpā [no seriāla «UgunsGrēks»].

Ķesteris nebija laimīgs

Kolēģes stāstīto apstiprināja arī pats Ķesteris. «Es jau nezinu, tas bija viņš vai viņa, kas tur dzīvoja nevainīgu dzīvi – apstiprināja simtiem draugu, rakstīja visādus šlāgerdziesmu pantiņus un lika galerijās visādas bildes. Vienīgi – tas nav man raksturīgi. No vienas puses, jautri, bet – līdz kādam brīdim,» »VZ« atzina Ģirts Ķesteris, pieļaujot iespēju, ka tas ir viens cilvēks, kurš tur uzdarbojas citu vārdā.
Šobrīd populārā aktiera viltus profils no «facebook.com» ir izņemts. «Bet tas nenāca tik viegli,» viņš saka. «Vairākas reizes uzrunāju savus tuvākos cilvēkus un draugus, lai viņi sūta pretenzijas šī portāla administrācijai, arī mans dēls piešķīla uguni. Nu jā, tās bija kādas piecpadsmit sūdzības, līdz šis viltus profils tika izņemts. Es viens pats tur neko nevarēju darīt, vajadzēja vairākiem reizē grūsties virsū administrācijai,» savā pieredzē dalās «UgunsGrēka» Leona un Fēliksa lomu atveidotājs. Viņš domā, ka laikam jau būs pašam jāpiereģistrējas «feisbukā», «lai vēlāk šai jautājumā nebūtu nekādu domstarpību». Aktieris vēl piebilst, ka viņš ir reģistrējies «draugiem.lv», bet pēdējā laikā šo portālu vairs neapmeklē.

Avots: Santa Raita / Vakara Ziņas, nra.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: