Talsu rallijā piedalīsies arī "Playboy" modele
Publicēts 12. maijā, 2011.
Orientēšanās, šķirnes dzīvnieki, jāšanas sports, modeles karjera, motosports, rallijs – ukrainietes Inesas Tuškanovas (24) interešu saraksts nav īss. Pēc 2008. gada fotosesijas žurnālam «Playboy» Ukrainā popularitāti izkarojusī jauniete jau nākamnedēļ apciemos arī Latviju, lai pārī ar latvieti Modri Žeimutu piedalītos «BTA Rally Talsi», kurā startēs ar «Mitsubishi Evo IX».

Tirgojusies ar kaķēniem, strādājusi stallī

Ukrainas pilsētā Verhņedņeprovskā dzimušās modeles Inesas Tuškanovas pirmā patstāvīgā nodarbe bijusi dzīvnieku mīļotāju kluba dibināšana, un, jau mācoties skolā, viņa demonstrējusi spējas uzņēmējdarbībā, piesaistot sponsorus vietēja mēroga dzīvnieku izstādēm un nopelnot pirmo naudiņu. 10 gadu vecumā Tuškanova uzsākusi mācības Dņepropetrovskā, skolā ar tūrisma novirzienu, bet turpinājusi skoloties Kijevā, licejā ar tūrisma gidu novirzienu. «Ar komercdarbību kādu laiku bija cauri, lai gan vēl guvu nelielus ienākumus, uzturot šķirnes kaķu audzētavu un pārdodot kaķēnus. Tas man ļāva nodarboties ar jāšanas sportu. Ģimenes apstākļu dēļ vēlāk pārgāju uz parasto skolu, turklāt pabeidzu to kā eksterne. Universitātē iestājos gadu pēc skolas beigšanas, un tagad man ir diploms kabatā,» par sevi stāsta ralliste. Ar jāšanas sportu Tuškanova nodarbojās no 14 līdz 20 gadiem, turklāt ar labiem rezultātiem. Strādājot stallī par instruktori, paralēli viņa piedalījās sacensībās, taču karjera šajā sportā aprāvās ar viņas zirga nāvi.


Pirmā mīlestība – motocikli

Kas attiecas uz motoriem, pirmā mīlestība modelei bijuši motocikli. Jau bērnībā, apmeklējot kādas motosacensības Krimā, viņa sapratusi, ka tas ir domāts viņai. Šī pārliecība nostiprinājās 17 gadu vecumā, trīs mēnešus nodzīvojot sporta motociklu Mekā Japānā, kur viņai piedāvāts modeles darbs. Atgriezusies Tuškanova iesaistījusies sporta sekcijā, kur mācījusies braukt ar motociklu «Jawa», kamēr iegādājās savu sporta moci «Suzuki GSXR», ar kuru startē gan vietējās, gan Eiropas sacensībās. Paralēli Tuškanova pievērsusies arī rallijam. «Amatieru sacensībās startēju ar savu «Daewoo Sense», stūrmane bija mana draudzene Tatjana Čabana. Drīz kredītā nopirku «Subaru» un pēc likteņa lēmuma attapos Ukrainas N grupas čempiona stūrmaņa krēslā. Taču vēlme pašai būt pilotei nepameta ne uz mirkli, tāpēc es sāku meklēt pati savu sporta mašīnu. Iespējas un izvēle nebija liela, tāpēc iegādājos Irinas Protasovas N klases 2004. gada «Subaru STI». To arī var uzskatīt par īsto manu rallija gaitu sākumu,» lēš Tuškanova. Patlaban gan viņa pārgājusi uz «Mitsubishi Evo IX» un pērn Ukrainas rallija čempionātā ierindojusies sestajā vietā.


Vīrieši komplekso

Žurnālam «Playboy» Tuškanova nofotografējās 2008. gadā, un, kā pati atzina, šis process nebūt nav bijis viegls un nedaudz atgādinājis ralliju. «Veselu dienu strādāt kameras priekšā – tas tiešām bija izaicinājums un pārbaude nervu sistēmai. Turklāt, tāpat kā rallijā, tas ir komandas darbs. Ja viens kļūdās, arī citiem nekas nesanāk,» stāsta Tuškanova, kas žurnālam fotografējusies kopā ar motociklu, ap kaklu apsējusi pumpainu lakatiņu. Jautāta, ko vīrieši domā par viņas aizraušanos, modele saka: «Droši vien nedaudz komplekso. Iesākumā, protams, viņi ļoti interesējas par to, ko daru, bet vēlāk sākas runas: kas tas par vīrieti zvanījis pašā rīta agrumā un ar ko tik maigi trijos naktī esmu runājusi par riepām? Vai man gadījumā nevajadzētu sēdēt mājās, radīt bērnus un izšūt krustdūrieniem? Tāds vīrietis man pārstāj eksistēt. Nedomāju, ka manam draugam jābūt no moto vai rallija aprindām. Viņam vienkārši ļoti labi jādara tas, ko viņš dara, un jāciena tas, ko daru es,» pauž Tuškanova.

Avots: Reinis Kļavis / Vakara Ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: