Šomases mātes kaimiņi šaubās par viņas vainu, versijās parādās uz Angliju aizbraucis draugs
Publicēts 13. janvārī, 2012.
Lai gan dziedātājas Lienes Šomases māte Arta Šomase aizvadītajā nedēļā tiesā atzinusi, ka pagājušā gada rudenī nežēlīgi nogalinājusi savu suni, par ko Valkas rajona tiesa viņai piespriedusi 200 stundu piespiedu darbu, arvien vairāk šķiet, ka notiesātā uzņēmusies vainu cita vietā. Pēc »VZ« rīcībā esošās informācijas, pie vainas varētu būt kāds Šomases draugs, kurš patlaban uzturas Anglijā. Lieta izbeigta, punkts nav pielikts

 

 Novembra beigās Strenču novada Jērcēnu pagastā kādā grāvī, jaucot bebru uzbūvētu dambi un nolaižot ūdeni, ne pārāk dziļās ūdenskrātuves dibenā vietējais mednieks Jānis Ence ieraudzījis beigtu takša šķirnes kucīti ar sasietām kājām, kam klāt bijis piesiets maiss ar palielu akmeni. Viņš ziņojis Pašvaldības policijai, kas savukārt lietu tālāk nodeva Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldei. Par lielu pārsteigumu, notikušajā atzinās Jērcēnu pagasta un Strenču novada kultūras darbiniece Arta Šomase, kura līdz tam bija pazīstama ar savu mīlestību pret dzīvniekiem un dzīves pabērniem (ģimenē adoptēti trīs sarežģītos apstākļos auguši puiši – Artūrs, Nikolajs un Arvis). Suņa noslīcināšana nekādi «nelīmējās» kopā nedz ar Šomases statusu, nedz raksturu. Ņemot vērā, ka Šomase ir atzinusies, domājams, policija un arī tiesa ir priecīga, ka izdevies ātri atrisināt lielu ažiotāžu izraisījušu noziegumu, un skaidrs, ka nevienam nav intereses pārbaudīt citas versijas. Visas šajā skandālā iesaistītās puses vēlas, lai notikums tiktu aizmirsts pēc iespējas ātrāk.

Arī »VZ« pēc tiesas sprieduma nolasīšanas vēlējās pielikt šai lietai punktu, dodot iespēju Artai Šomasei paskaidrot savu rīcību, kas, iespējams, ļautu rīcības motīvus, ja ne attaisnot, tad saprast. Pēc nesekmīgiem mēģinājumiem sazināties ar Šomasi telefoniski »VZ« nolēma uzmeklēt viņu personiski.

Avots: Sandris Vanzovičs, Reinis Kļavis, Kristīne Valdmane / Vakara Ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: