Šomase uzklausījusi Dalailamas atziņas un kļuvusi apgarota
Publicēts 16. septembrī, 2013.
Pagājušonedēļ ar vizīti un lekciju «Arēnā Rīga» viesojās Tibetas garīgais līderis Dalailama XIV. Uz to devās arī virkne sabiedrībā pazīstamu cilvēku, tostarp dziedātāja Liene Šomase, kurai bijis interesanti dzirdēt Tibetas garīgā līdera filozofiskās atziņas.

  

«Viņš ļoti brīvi runāja savā lekcijā. Viņa mācība neko neuzspiež un neliek darīt. Es varbūt arī neko jaunu nedzirdēju, bet guvu apliecinājumu tiem principiem, pēc kuriem dzīvoju. Viens no tiem, ka nav nozīmes naudai, varai vai vecumam – visi cilvēki ir līdzvērtīgi uz šīs pasaules. Un, kas man liekas svarīgi, dalailama runāja par to, ka mēs dzīvojam šai dienai. Jācenšas visu sasniegt šodien, nevis kalt nākotnes plānus,» sarunā ar »VZ« stāstīja Šomase.

Dziedātāja sevi neuzskata par kādas reliģijas sekotāju un visu cenšoties uztvert kā filozofisku mācību. «Man ļoti patīk dalailamas mācība, ko esmu jau iepriekš lasījusi. Es arī ļoti mīlu Ošo tekstus. Es uz lekciju devos dzirdēt atziņas sev. Man arī bija iespēja satikties ar dalailamu, bet tas nebija mans mērķis. Es negribēju pagozēties presē, ka esmu pie Dalailamas,» teic Šomase.

Avots: Jānis Ogle / Vakara Ziņas nra.lv

Foto: Vakara Ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: