Skandāls! Latviešu mūziķis pavedinājis neskaitāmas meitenes, tās grib atriebties
Publicēts 14. janvārī, 2014.
Pirms kādiem pieciem gadiem ar titāniskā tandēma Guntars Račs & Raimonds Pauls atbalstu uz latvju skatuves parādījās gaišmatainais skaistās balss īpašnieks Jānis Moisejs.

Par šo smukpuisīti toreiz pat izskanēja baumas, ka meitenes viņam nemaz nepatīk, taču patiesība izrādījusies diametrāli pretēja: pavestās un pamestās draud nopietni ietekmēt viņa turpmāko karjeru. 

Kuru viņš grasās mīlēt? 

Pēdējā laikā aktualizējies savulaik populārais Lienes Šomases un Jāņa Moiseja (26) duets, ko 2008. gadā izveidoja komponists Raimonds Pauls un kas izpildīja Maestro dziesmas ar Guntara Rača vārdiem. Šis duets ar koncertiem apbraukāja teju visu Latviju, pulcējot pilnus kultūras namus un klubus, kā arī uzstājās neskaitāmos pasākumos un TV pārraidēs. Viņu albums «Pasaule ir skaista» ar tādām dziesmām kā «Pasaule ir skaista», «Neskaties pulkstenī» u.c. guva milzu atzinību, pretendējot uz gada balvām, topu pirmajām vietām, zelta statusiem un nez ko vēl. Pēc tam gan Moisejs devās skoloties uz Šveici (tur jau gadiem mitinās viņa mamma), kur ieguva maģistra grādu banku zinībās, ko tagad var lieti izmantot prestižā amatā šeit pat. Atjaunots arī duets ar Šomasi, un pirmais tā darbs ir dziesma «Mīlēšu tevi», kas, pēc mūzikas un teksta autora Jāņa Moiseja teiktā, ir «jautrs un lirisks apcerējums par latviešu mīlestību un tās patīkamo ēterisko būtību».

Pietiek ar vienu komplimentu

Kā pirmie nopietnu brīdinājuma epastu kopā ar fotogrāfijām par izskatīgā dziedātāja rīcību pret daiļā dzimuma pārstāvēm saņēma portāls Vipi.lv, bet nedaudz vēlāk līdzīga satura sūtījums sasniedza arī »VZ«. Pievienotie materiāli liecina, ka nav dūmu bez uguns: dziedātājs tiešām virknei meiteņu rakstījis teju vai identiskas padumjas vēstulītes, kurās viņas nodēvējis par «mīlīgām», tā cenšoties iepazīties tuvāk. Nekā nosodāma, taču anonīmās autores piesūtītā informācija par Moiseja tālākajām darbībām liecina, ka tās citādi kā par cūciskām nenosauksi. Proti, jaunietis meitenēm sastāstot, ka tiekas tikai ar viņu vienīgo, dievina tikai viņu un vēlas ļoti nopietnas attiecības. Kad meitene krīt viņa valgos, Moisejs ar savu «brīvprātīgo upuri» pārguļ, bet pēc tam gan lielā mīla uzreiz beidzoties. «Jānis sasniedzis jau tik lielu «zivtiņu» skaitu, ka sācis rakstīt arī jau esošo meiteņu draudzenēm... Tieši tos pašus piedāvājumus, tieši tos pašus nolūkus,» teikts epastā. «Turklāt daudzas jau pabijušas viņa viesu mājā, kas atrodas Babītē. Viņš tur aizved meitenes un pavedina, iegūst un tad vairākas dienas neraksta, pa to laiku tiekoties ar citām. Pēc nedēļas uzrodas un saka, ka esot bijis ļoti aizņemts, aicina atkal pie sevis. Un tā visu laiku. Meitenes viņš tur rezervēs. Tas viss ir ļoti zemiski.»

Samulsis, bet nav pārsteigts

Kāda ir šīs informācijas sūtītājas interese publiskot šādus faktus? «Es varbūt izklausos jocīgi, bet uzskatu, ka meitenēm ir jāzina, kas notiek. Sāku internetā rakstīt viņa «draugos» atrodamajām meitenēm, un esmu sakrājusi dažus «screenshot» no vēstulēm, kuras viņš sūtījis meitenēm. Redzot, kā mana draudzene pārdzīvo, es sapratu, ka viņa nav vienīgā, kura vakaros raud spilvenā, jo tikusi piemuļķota un izmantota,» pamato »VZ« informācijas avots. Telefonintervijā portālam Vipi.lv pats Moisejs sacījis: «Savu privāto dzīvi es nekādā veidā nekomentēšu. Ja jums ir jautājumi par manu mākslu, tad lūdzu – jebkurā laikā!» Taču mūziķis bija informēts par publikācijām portālā. Lūgts komentēt vairāku jaunkundžu sūdzības par gultā ievilkšanu, Moisejs bijis gana samulsis, ieturējis dziļas pauzes, pēc kurām tomēr atteicies no komentāriem.

Ārzemes vairs neglābs

Jāpiebilst, ka Moisejam nudien iepriekš bijušas pat vairākas «līgavas», kuras šādā statusā apstiprinātas pēc pāris reižu izvešanas sabiedrībā – iesākumā kā draudzenes. Piemēram, 2009. gada septembrī Moisejs kādā pasākumā iepazīstināja ar topošo līgavu Līvu un prātuļoja, cik gan grūti būšot attiecībām izturēt attālumu, jo viņš devās mācīties uz Šveici. Jau pēc gada pie dziedātāja sāniem bija cita meitene, kuru viņš tobrīd gan vēl sakautrējās saukt par līgavu. Taču, parakņājoties dzeltenajos medijos, var atrast vēl pāris Moiseja «līgavas». Izskatās, ka Moiseja pavestajām un pamestajām «līgavām» tas viss gan beidzot ir pieriebies – sociālajos tīklos sāktas aktīvas paša mednieka medības. Savu dziesmu «No gultas gultā» (vai nav simbolisks nosaukums?!) Moisejs no koplietošanas vietnēm jau esot centies izdzēst, savukārt plaši izreklamētā dziesma «Mīlēšu tevi» (un atkal simbolisks nosaukums!) interneta komentāros jau izpelnījusies kādu interesantu meitenes atsauksmi. «Kā tad tā, Jāni? Un ne vārdiņa par to, ka esi piesavinājis par savām Ojāra Vācieša dzejas rindas savai dziesmai. Neticu, ka tā ir nejaušība, ieteiktu, ko labot šajā jautājumā, jo Ojāram ir tieši ar tādu nosaukumu dzejolis,» teikts kādas Baibas atsauksmē, kura pēc mirkļa piemetinājusi, ka šis dzejolis saucas «Es tevi mīlēšu vakar». Ja tā turpināsies, tad Moisejam nāksies emigrēt uz kādu krietni tālāku zemi par Šveici – ir taču zināms, ka aizskartas un atriebīgas meitenes spējīgas uz lielām lietām!

Avots: Sandris Vanzovičs, Džerards Jēkabsons / Vakara Ziņas, nra.lv


Komentāri (1)
Andris: Trakums, šeit joki mazi.
22/07/2016 05:57
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: