Prinča Viljama kāzās piedalīsies 1000 karavīri
Publicēts 28. aprīlī, 2011.
Vakarrīt simtiem britu sauszemes spēku, flotes un aviācijas virsnieku piedalījušies karalisko kāzu parādes ģenerālmēģinājumā, veicot ceļu no Vestminsteras abatijas līdz Bakingemas pilij Londonā. Atšķirībā no piektdienas, kad parādi klātienē plāno skatīties simtiem tūkstoši cilvēku, vakar ap pieciem no rīta skatītāju tikpat kā neesot bijis.

"Mēs izmēģinājām visu, jo darbībām jābūt saskaņotām līdz sekundei. It īpaši tas attiecas uz kavalēriju," sarunā ar Reuters sacījis kāds mēģinājuma dalībnieks. Viņš piebildis, ka vairāk nekā 1000 militārpersonām (to skaitā 160 kavalēristiem), kas būs iesaistītas parādē, šis bijis ģenerālmēģinājums. AFP vēsta, ka vakar Vestminsteras abatijā (tā ir slēgta jau kopš otrdienas), kur noritēs prinča Viljama un Keitas Midltones laulību ceremonija, noticis mēģinājums vairākiem orķestriem un diviem koriem.


Šodien ceremonijas ģenerālmēģinājums iecerēts arī garīdzniecībai, tāpat notiks instruktāža mediju pārstāvjiem, kuras laikā lielāko uzmanību plānots pievērst televīzijas tiešraides nodrošinātājiem. Britu karaļnams prognozējis, ka ceremoniju vai nu pa televizoru, vai ar interneta starpniecību skatīties vairāk nekā 2 miljardi mūsu planētas iedzīvotāju. Prinča Viljama rezidence Sentdžeimsas pils izplatījusi paziņojumu, kurā īpaši uzsvērts, ja jaunais pāris iedziļinoties visās ceremonijas detaļās, arī karaļnama pārstāvjiem jāpiedalās mēģinājumos.

Euronews vēsta, ka karalisko kāzu dienā Londonā gaidāms ievērojams ārzemju tūristu pieplūdums, – cerībā kaut nedaudz izjust svinību gaisotni, pilsētā ieradīsies ap 600 000 viesu. Tā kā parādi vēlēsies vērot arī Londonas iedzīvotāji, ir maz ticams, ka visiem būs iespējams ērti iekārtoties. BBC ziņo, ka 56 gadus vecais Džons Lāfrijs jau naktī uz pirmdienu ierīkojis improvizētu nometni pie Vestminsteras abatijas. "Es noskaidroju, ka no šejienes policija mani nepadzīs. Palikšu te līdz pat piektdienai, jo ļoti vēlos ceremoniju redzēt no laba skatu punkta," viņš sacījis. Londonas policija tikmēr atkārtoti brīdinājusi par nulles tolerances politiku, kas tikšot vērsta pret tiem, kuri mēģinās traucēt kāzu gaitu. Jau noraidīts musulmaņu organizācijas Muslims Against Crusades lūgums atļaut pie Vestminsteras abatijas rīkot protesta akcijas, iebilstot pret britu karavīru operācijām Irākā, Afganistānā un Lībijā.

Avots: Māris Krūmiņš / NRA.LV


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: