Miljonāri jaungadā šaus salūtu un mielosies ar ikriem
Publicēts 30. decembrī, 2011.
Pēc klusas un mierīgas Ziemassvētku aizvadīšanas un brīvdienām ar nepacietību tiks gaidītas jaunā gada svinības. »VZ« aptaujāja spilgtākās personas no Latvijas miljonāru sarakstos iekļautajiem cilvēkiem, lai noskaidrotu, kā gada jautrākos svētkus grasās aizvadīt viņi.

Gavrilovi un Lipmans lauž tradīcijas

Atraktīvā uzņēmēja Vitālija Gavrilova kundzi Lidiju »VZ« vēl pirms Ziemassvētkiem izdevās sazvanīt Arābu Emirātos, kur pāris patlaban nodarbojas ar savu iemīļoto golfa spēli. Izrādās, Jaungadu viņi vēlas sagaidīt mājās. «Tā sanāk. Parasti mēs tieši uz Jaungadu dodamies spēlēt golfu, bet šogad ir otrādi – izspēlēsimies golfu un tad svinēsim Jaungadu ģimenes lokā Rīgā,» pastāstīja Gavrilova.

Savukārt pavisam pretēji nolēmis rīkoties Latvijas Hokeja federācijas šefs Kirovs Lipmans. «Kaut kur braukšu prom no Latvijas, tikai vēl nezinu, uz kurieni. To izlemšu pēc Ziemassvētkiem,» sacīja Lipmans, kas parasti Jaungadu sagaidot Latvijā.

 

Kopā ar dzīvesbiedru Oskaru Barševski uzņēmēja Irēna Pulkinena šampanieša glāzi pacels Spānijā, kur viņai pieder īpašums. «Sniegu man nekārojas. Galu galā Latvijā tā sniega arī nav un diezin vai būs. Labāk tad lai ir +18 grādi,» spriež Pulkinena. Viņa arī pastāstīja, ka brīvdienas Spānijā būs sava veida iesildīšanās pirms pasaules apceļošanas, proti, 10. janvārī no Londonas startēs kruīza kuģis, uz kura klāja būs arī uzņēmēja. «Ceļojums apkārt pasaulei ilgs 45 dienas. Apmeklēsim gan Āfriku, gan Austrāliju, bet noslēgums būs Singapūrā.»

Uz silto zemju pusi lūkojas arī Vladimirs Barinovs. «Īsti vēl neesmu izlēmis, kurai kompānijai pievienoties, jo piedāvājumu ir daudz, tostarp doties uz Arābu Emirātiem un Tenerifi. Bet var gadīties arī, ka palieku mājās,» viņš pauda.

Būs gan kamanas, gan ikri

Uzņēmējs Mārtiņš Lauva Jaungadu šogad sagaidīs stundu ātrāk, jo kopā ar ģimeni svētkus aizvadīs Krievijas galvaspilsētā Maskavā. «Mums tur dzīvo ģimenes draugi. Esam jau agrāk tur svinējuši – netrūka ne zirgu, ne kamanu, ne šņabja, ne sarkano ikru. Tiesa, nezinu, kā tur šogad būs ar sniegu,» prāto Lauva. Svinēšana nenotikšot Kremļa pakājē, bet gan nomalē, kur iespējams braukt ar kamanām, lai gan tā joprojām skaitās Maskavas teritorija. «Galvenās atšķirības laikam ir tā dzeršana. Nav jau latvieši, kas pusstundu padzer un iet gulēt. Tur tiešām dzer trīs dienas no vietas.» Jautāts, vai arī pats nobriedis uz lielu iedzeršanu, Lauva atjoko: «Ko tad es ar tiem lopiem…»

Ameriks salūtu vēros, BuksVaivads šaus pats

Tepat dzimtenē jautros svētkus aizvadīt grasās uzņēmējs Henrijs BuksVaivads un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks. «Būšu Rīgas centrā pie «Laimas» pulksteņa,» sola Ameriks, kam atvaļinājums piešķirts pirms Ziemassvētkiem. Tā mēs ar mēru Ušakovu sarunājām. Man brīvs līdz Ziemassvētkiem, bet viņam – Jaungads,» paskaidroja domnieks.

Savukārt BuksVaivads jauno gadu grasās sagaidīt savā īpašumā pie Bīriņu pils un solās to darīt gana trokšņaini. «Salūts būs tāds, ka kaimiņu govīm piens norausies. Lai gan viņas jau droši vien pieradušas, jo Bīriņu pilī bieži ir liela kņada,» joko uzņēmējs.

Avots: Reinis Kļavis, Vakara ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: