Maestro Raimonds Pauls ekskluzīvi atrāda jauno projektu
Publicēts 12. decembrī, 2013.
Pagājušajā nedēļā Latvijas Radio 1. studijā uz pirmo mēģinājumu pulcējās komponista Raimonda Paula muzikālā komanda, kas janvāra beigās klausītājiem prezentēs pavisam jauno uzvedumu. Šajā mēģinājumā pabūt bija ekskluzīva iespēja arī »VZ«.

 

Latvijas Nacionālajā operā 27. janvārī gaidāma kāda muzikāli teatralizēta uzveduma pirmizrāde: tā provizoriskais nosaukums ir «Aktrise», tas būs bāzēts uz Raimonda Paula izrādei «Marlēna» rakstītajām dziesmām. Līdz ar to nav brīnums, ka galveno dziedātāju lomai uzaicināti aktieri Madara Botmane un Juris Jope. «Speciāli uzaicināju dziedošos aktierus, jo tas būs teatralizēts uzdevums. Kaut kas 30.–40. gadu noskaņās, mazliet džezs, varietē, kabarē. No Liepājas roka gan tur nekas nebūs, es ļoti atvainojos,» sarunā ar »VZ« jokoja Maestro.

Kā zināms, viņam 12. janvārī apritēs 78 gadi, un šo uzvedumu komponists uzskata par dzimšanas dienas dāvanu – laikam jau pašam sev. «Man nevajag nekādas dāvanas, lai vismaz šis te [projekts] aiziet,» teica Pauls. Kā novēroja »VZ«, slavenais komponists teju vai dzīvo šajā projektā – viņš spēlēja ar īstu degsmi un mēģinājumā piedalījās ar patiesu prieku. Pagaidām nav zināms, vai pirmajai izrādei sekos arī nākamās, lai gan tas būtu tikai loģiski. «Operu izīrēt vien maksā lielu naudu, turklāt tur pat par klavierēm ir daudz jāmaksā, bet viņus jau var saprast – visiem jāpelna,» samiernieciski teica Maestro. Jāpiebilst, ka par muzikālo noformējumu gādās spēcīgs profesionāļu kokteilis: Latvijas Radio bigbends, Kārļa Vanaga stūrētais pūtēju orķestris un Edgara Vītola sapulcinātais koristu «dream team».

Avots: Sandris Vanzovičs / Vakara Ziņas, nra.lv

Foto: Kaspars Ūdris


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: