Losandželosā meklē dedzinātājus
Publicēts 3. janvārī, 2012.
Losandželosas policija ir mobilizējusi visus spēkus, lai atrastu ļaundari vai ļaundarus, kuri kopš pagājušās ceturtdienas sarīkojuši vismaz 39 ugunsgrēkus, aizdedzinot pie ēkām novietotas automašīnas, – vairākos gadījumos liesmas pārsviedušās arī uz mājām. Los Angeles Times raksta, ka šādu mobilizāciju nācies izsludināt pirmo reizi kopš 1992. gada rasu nemieriem Losandželosā.

Svētdienas vakarā Losandželosas policijas pārvalde (LAPD) izplatījusi videonovērošanas kameras ierakstu, kurā redzams tumšās drēbēs tērpies aptuveni 30 gadus vecs vīrietis ar paplāniem zirgastē saņemtiem matiem. Policijas komisārs Endrū Smits sarunā ar AP stāstījis, ka šis uzņēmums izdarīts pie kādas pazemes autostāvvietas, kurā ugunsgrēks izcēlās Jaungada naktī. «Mums ir pamatotas aizdomas, ka šis vīrietis varētu būt saistīts ar dedzināšanām, taču mēs nezinām, vai viņam ir līdzzinātāji,» sacījis policijas pārstāvis.

 

 Los Angeles Times atgādina, ka jau piektdien pēc pirmajiem ugunsgrēkiem policija aizturēja kādu aizdomās turamo, taču tagad viņam ir alibi, jo dedzināšanas turpinājušās arī naktī uz sestdienu un Vecgada vakarā, kad aizdomās turamais atradās policijas iecirknī. «Mēs pieļaujam iespēju, ka sākotnēji patiešām bijis tikai viens dedzinātājs, taču nākamajās dienās viņam uzradušies sekotāji. Uz šādām domām vedina arī fakts, ka vairāki ugunsgrēki gandrīz vienlaikus sākušies dažādos pilsētas rajonos, – viens cilvēks tos fiziski nebūtu spējis izraisīt,» norādījis policijas pārstāvis.

Kaut gan Vecgada vakarā Losandželosas ielas patrulēja simtiem policistu, kuri bija atsaukti no brīvdienām, naktī reģistrēti septiņi ugunsgrēki. Jaunā gada pirmā diena gan pagājusi mierīgi, taču LAPD atzinusi – kamēr noziedznieks vai noziedznieki nav notverti, drošs nevar justies neviens. Losandželosas iedzīvotāji aicināti naktīs atstāt ieslēgtu gaismu uz saviem lieveņiem un nojumēs, kur novietotas automašīnas, un nekavējoties ziņot policijai, ja redz savā rajonā aizdomīgus cilvēkus. Par informāciju, kas palīdzētu notvert dedzinātājus, jau piesolīta 60 000 dolāru liela atlīdzība. LAPD paziņojusi, ka ugunsgrēku vietās savākts ievērojams daudzums lietisko pierādījumu, kuru analīzei piesaistīti arī federālie spēki.

Reuters norāda, ka ugunsgrēkos pilnībā nopostītas trīs mājas (arī ēka, kur savulaik dzīvoja slavenais dziedātājs Džims Morisons), vēl vairāk nekā 10 mājām nodarīti nopietni bojājumi. Par laimi, neviens cilvēks šajos ugunsgrēkos nav cietis.

Avots: Māris Krūmiņš / NRA.LV 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: