LienesCandy māsa atklāj ģimenes šokējošās aizkulises
Publicēts 5. augustā, 2011.
Pēdējā laikā masu mediju uzmanības degpunktā bijusi dziedātāja LieneCandy – tas arī saprotams, jo festivāls «Jaunais vilnis» uzliek savu konkrētu zīmogu un pienākumus.

Taču izskatās, ka liela daļa no LienesCandy intervijās paustā, maigi izsakoties, neatbilst patiesībai, turklāt aizskārusi pašas ģimenes locekļus.

90% no stāstītā esot meli

Dziedātājai LieneiCandy (Liene Greifāne) zīmīgajā festivāla «Jaunais vilnis» laikā »VZ« e-pastā iegūla interesanta vēstulīte, ko bija parakstījusi meitene, kas sevi dēvēja par Lienes vecāko māsu Lindu. Mēģinājumi ar viņu sazināties un gūt tam apstiprinājumu, kā arī papildu informāciju gan beidzās nesekmīgi, tomēr nav iemesla apšaubīt, ka šo vēstuli tiešām ir sūtījusi LienesCandy māsa, kura nu jau ir precējusies, tāpēc uzvārdā nav Greifāne, bet Ratniece. Viņas iebildes saistās ar interviju žurnālā «Santa» jūlijā publicēto, kurā LieneCandy, cita starpā, klāsta arī par savu it kā ļoti grūto bērnību. «Mans tēvs bija rokmūziķis, kam ļoti patika dzert. Un patika arī sist. Dauzīt mammu, mani. Biju tāds kareivīgs bērns, kurš gribēja mammu aizstāvēt, un dabūju kārtīgi... Mēs izdzinām tēti no mājām, kad gāju sestajā klasē. Es mammu pierunāju. Tas vairs nebija paciešams. Bet viņš mūs terorizēja vēl kādu laiku,» intervijā klāsta LieneCandy.

Taču vecākajai māsai Lindai ir citāds viedoklis. «Man kā viņas māsai ir tiesības atspēkot visu teikto un saglabāt tēva slavu tīru. Liene vienmēr izcēlusies ar apbrīnojamu spēju pieņemt vēlamo par esošo. Savās fantāzijās viņa dzīvojusi reālāku dzīvi nekā realitātē. Varbūt vēloties iegūt lielāku publicitāti, [Liene] cenšas radīt par sevi iespaidu kā grūtās bērnības upuri, nerēķinoties, ka šos rakstus lasa viņas tuvi cilvēki un viņus tie sāpina, jo 90% no visa viņas stāstītā par bērnību ir vienkārši meli,» raksta Linda. «Patiesībā tēvs pēc profesijas ir galdnieks un elektriķis – cilvēks ar zelta rokām. Nenoliegšu, ka viņš mēdza iedzert kā lielākā daļa vidusmēra cilvēku, bet lai viņš kaut reizi būtu pacēlis roku pret Lieni – tas man vienkārši bija šoks, kad to izlasīju, un, domāju, šoks bija ne tikai man, bet visiem, kas pazīst mūsu ģimeni. Kā cilvēks var apmelot pats savu miesīgu tēvu? Tāpēc es vairs nevarēju klusēt.»

 


Savu bērnību pati «sacerējusi»


Linda Ratniece kā nepatiesu noraida arī citās intervijās māsas par ģimeni stāstīto. «Māte nekad nav bijusi ātrslidošanas čempione – lielāko daļu viņa strādājusi slimnīcā, pat īsti nezinu, par ko. Mēs dzīvojām visi kopā – es, Liene, brālis, māte, tēvs un omīte. Tā kā māte dzīvoja vaļīgu dzīvesveidu, tēvs no mums aizgāja, bet visos svētkos mūs apciemoja un nekad neaizmirsa par mums. Par mums visiem rūpējās omīte (kuru Liene diemžēl nekad nav pieminējusi), jo mātei svarīgāki bija vīrieši nekā pašas bērni. Viņa pat piedāvāja naudu omītei kā kompensāciju par mums – lai atbrīvotos no rūpēm par bērniem,» ar tik šokējošām atklāsmēm nāk klajā Linda.

«Omīte mūs mīlēja un rūpējās, mēs bieži iztikām no tā mazumiņa, kas bija omītes pensijā. Bez viņas es pat nevarētu iedomāties sev citu dzīvi. Viņai tagad ir 84 gadi, viņa ir enerģijas pārpilns omis, kas pārdzīvo, jūt līdzi visām Lienes gaitām, bet diemžēl Lienei viņa ir tukša vieta – viņai svarīgi bija uztaisīt ilūziju par tēvu, kurš esot «bohēmists, kurš dzēra un viņu sita, un māte slavena ātrslidošanas čempione»,» sarūgtinājumu par savu «zvaigžņoto māsu» pauž Linda. «Ceru, ka vismaz kāda daļa no šīs vēstules tiks žurnālā, un tēvs un visi pārējie tiks atbrīvoti no šī melu plīvura.»

Uzskata to par nomelnošanu

Protams, LieneCandy ir kardināli citādās domās par māsas teikto. «Šis cilvēks vēlas sev PR (publicitāti) un tādējādi iegūt atpazīstamību dzimtajā pilsētā Siguldā,» »VZ« pauda dziedātāja. Visas sniegtās intervijas, kurās viņa paudusi kādu informāciju par savu ģimeni, esot patiesas, un par tajās teikto LieneCandy bez jelkādas vainas apziņas varot droši atbildēt. Pēc vecākās māsas izplatītās vēstules pati dziedātāja esot viņai piezvanījusi un centusies noskaidrot šādas rīcības iemeslus. Pēc LienesCandy stāstītā, māsa Linda tādējādi esot centusies attaisnot tēvu un nomelnot mammu. Turklāt LieneCandy apgalvoja, ka māsa pati ar savu ģimeni jau labu laiku nemaz neesot sazinājusies un pat nav izrādījusi īpašu interesi par to. Visvairāk visā šajā ģimenes jezgā LieneiCandy esot žēl savas mammas, kura patlaban slimnīcā gaida uz operāciju un, uzzinot par Lindas vēstuli, raudājusi.

Iespējams, ka šajā «māsu karā» precīzāku skaidrību varētu radīt jaunākais brālis Edgars Greifāns, taču viņš no šīs jezgas vēlējās norobežoties, lai gan izteica savu nožēlu par šādu publisku attiecību kārtošanu. «Man šī lieta, kas šobrīd notiek ar manām māsām, nepatīk. Es arī nevēlos nekur līst iekšā, jo jūtu, ka tāpat viss jau ir sabojāts,» »VZ« pauda Edgars.

Kurai taisnība?


Diezgan grūti iedomāties, ka vecākā māsa saka tik skarbus vārdus par jaunāko (un, cita starpā, arī māti), bet jaunākā māsa būtu apmelojusi tēvu un izsakās tik nicīgi par otru māsu, taču tāda laikam ir (vai vismaz bijusi) Greifānu ģimenes ikdiena. No neoficiāliem, bet drošiem ziņu avotiem »VZ« zināms, ka abas māsas jau skolas laikā nav varējušas labi sadzīvot. Tolaik Linda ar savu slaido augumu ieguvusi ļoti lielas puišu simpātijas, arī abu māsu vizuālais tēls piesaistījis puišu uzmanību. Iespējams, ka jau agrā jaunībā konkurence abu meiteņu starpā novedusi līdz konfliktam. Turklāt ar brāli LieneiCandy esot labākas attiecības, to intervijās atklāj arī pati dziedātāja.

Tiesa, šis publiskajā telpā iznestais konflikts izklausās diezgan biedējoši. «Galvenais, ko gribēju pateikt – šizofrēniķiem pieder pasaule, tikai žēl, ka no tā cieš tuvinieki, kuri tiek aplieti ar šādu cilvēku meliem,» teikts »VZ« atsūtītajā Lindas vēstulē. «Māsa pati izklausās diezgan slima,» tā savukārt to rezumēja Liene. Pārlapojot dziedātājas pēdējā laika intervijas un māsas Lindas e-vēstulē teikto, katrs pats var mēģināt saprast, kura no viņām ir tuvāk patiesībai...

ZVAIGŽŅU BRĪDIS BEIDZIES


Intervijās LieneCandy apgalvo, ka ar savu talantu apbūrusi teju visu Ameriku, jau noslēgts līgums ar ietekmīgu producentu un «Jaunais vilnis» bijis kā atvadas no Latvijas, jo jau augustā viņa, minimums, uz gadu dodas uz Atlantijas okeāna otru krastu. Ir augusts...

Grūti spriest, kāpēc dziedātājas vecākā māsa Linda Ratniece izvēlējusies tieši šo brīdi, lai izteiktu neapmierinātību ar LienesCandy pēdējā laika intervijās pausto. Varbūt tiešām viņa pati sev vēlas PR, varbūt vienkārši sirds bijusi pilna. Kas zina, varbūt viņa to uzrakstījusi kāda cita cilvēka uzdevumā.

ĢIMENĒ SAKARĪGĀKAIS

«Man šī lieta, kas šobrīd notiek ar manām māsām, nepatīk. Es arī nevēlos nekur līst iekšā, jo jūtu, ka tāpat viss jau ir sabojāts,» pauž LienesCandy jaunākais brālis Edgars Greifāns.

SPILGTI


* Lai kaut ko ārzemēs sasniegtu, pašam jāmeklē iespējas, jāpiedāvā sevi, ļoti daudz jāstrādā. [..] Kad aizbraucu uz Ameriku, viņi nezināja, kas ir Latvija. No pasaules tirgus viedokļa, mēs esam mazs, dīvains lauku ciems. Un dusmīgs ciems. Jo, nedod Dievs, kādam izdodas ko sasniegt vai nopelnīt vairāk naudas. Šajā ziņā esmu priecīga, ka neesmu latviete, bet lietuviete – abi mani vecāki ir lietuviešu izcelsmes. Un es to jūtu, jo manī nav spilgtākās latviešu iezīmes – skaudības.

* Uz desmit dienām biju Maiami, uz deju mūzikas izdevēju konferenci. Man tas izmaksāja ļoti lielu naudu, jo par visu bija jāmaksā pašai. [..] Par laimi, mana balss iepatikās ļoti augsta ranga menedžmenta īpašniekam Gerijam Selezmanam. [..] Latvijā pēc divām nedēļām saņēmu vēstuli no Selezmana kunga, kurš rakstīja, ka manas dziesmas pilnīgi nekam neder, bet man ir fantastiska balss un esmu ļoti smuka. Un vēstules beigās uzdeva kontroljautājumu – kā tu sevi redzi? [..] Uzrakstīju viņam savu pārliecību par to, ka esmu cilvēks, kurš var uzstāties ļoti lielas publikas priekšā un darīt to pasaules līmenī.

* Pēdējā vakarā bija izcilā Deivida Guetas koncerts, kur pulcējās ļoti izmeklēta, izlepusi publika. Un Gerijs pēkšņi man teica, lai kāpju uz skatuves un nodziedu divas dziesmas, dīdžejs jau visu sagatavojis. Man esot jāpierāda, ka varu pacelt šo rūdīto publiku. [..] Pat neatceros, kā nodziedāju, no skatuves nokāpu trīcēdama. Gerijs man uzsauca: «Kurš, pie velna, pēc tevis vispār var nodziedāt? Līgums tev būs! Tagad, meitēn, tavi sapņi sāks piepildīties.»

* Ja ļoti vajag, varu visu. Un man dzīvē ir bijuši labi pārbaudījumi. Kad vīrs mani pameta un aizbrauca uz Ameriku... Man vairs vispār nekā nebija! Ne biznesa, ne naudas, pat māju nebija. Vienā dienā kļuvu par nabagu. Ņēmu bērnu, aizgāju dzīvot pie mammas, bet ļoti ātri sapratu, ka tā nespēju. Divu nedēļu laikā izdomāju biznesa plānu, kā nopelnīt naudu. Zvanīju visiem Latvijas kultūras namiem, piedāvāju savus koncertus un šovus, jebko...

* Kopš izšķīros un pati izkārpījos, sapratu, ka man no vīriešiem faktiski neko nevajag. [..] Bet man viss ir. Bērns ir, nauda ir, jo pati to varu nopelnīt, un ar lielu naudu mani neapžilbināsi – tas man nekad nav bijis būtisks kritērijs draugu vai vīriešu izvēlē. Karjera man ir. Sekss? Jā, vienīgi tas...

* Es ticu, ka esmu nākusi šajā pasaulē tieši tādēļ, lai caur dziesmām pateiktu cilvēkiem kaut ko svarīgu. Mūzika ir mana vienīgā kaislība uz eksistenci.

* Avots: no LienesCandy intervijas žurnālam «Santa».

Avots: Sandris Vanzovičs, Arta Kundziņa / Vakara Ziņa


Komentāri (4)
kk: nu bet to ātrslidošanu taču viegli pārbaudīt.

Senča nodzertības pakāpi arī.
05/08/2011 11:39
johniz: Mūsu "superzvaigznes" prāta un izdomas spējas var pārbaudīt, tik vien vajadzīgs ieiet manis zemāk norādītajā adresē...
http://mango.delfi.lv/zinas/blogs/candy/article.php?id=26711717
Ļoti izsmeļoši pierādās konfektītes prāta spējas un tieksme pēc slavas. Un Selezmana kungs, ko tik ļoti apjūsmo mūsu skaistule, visticamāk ir kāds žīds, kas meklē jaunus kadrus savām pornofilmām (būtu jauki, ja es kļūdītos).
Bērns, kas nosaukts kaut kāda mocekļa vārdā, viņai vīriešus nevajag, bet tusē ar volejbolistu
Lai tā būtu, bet viņa vienmēr paliks manā atmiņā kā padziļināto vēsturi apguvuša tukšpaure ar pārbalinātiem zobiem un un uztjūningotiem pupiem tukšpaure. Sore.
Tā viš i.
06/08/2011 01:49
e: "Mēģinājumi ar viņu sazināties un gūt tam apstiprinājumu, kā arī papildu informāciju gan beidzās nesekmīgi, tomēr nav iemesla apšaubīt, ka šo vēstuli tiešām ir sūtījusi LienesCandy māsa"

protams, jo virtuālajā vidē taču neviens nemelo ;)
06/08/2011 13:08
marss: eu bet riktīgi šokējoši va ne ?
08/08/2011 13:07
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: