Latviešu dziedātāja atzīstas lesbismā
Publicēts 10. septembrī, 2013.
Šķiet, šovasar nebija neviena saviesīga pasākuma, kurā nebūtu sastopama dziedātāja Katy Tindemark, īstajā vārdā Jekaterina Elizabete Tindemarka.

Dziedātāja pārsteidza ar provokatīviem tērpiem un trakulīgu uzvedību, taču nu Katy ir nozudusi no pasākumu burzmas un sarunā ar »VZ« atklāj, ka ir nonākusi smagā depresijā un dzīvojot ar antidepresantiem. Kas īsti ir Katy Tindemark?

24 gadus jaunā ukraiņu izcelsmes dziedātāja Katy Tindemark pirmo reizi pie pašmāju mūzikas apvāršņiem parādījās pērn vasarā. Pirmā iepazīšanās ar dziedātāju bija caur sociālo tīklu youtube.com, kur parādījās viņas video kaverversija Olīvijas Ņūtonas skandalozajai dziesmai «Physical». Ar savas dziesmas «Tuvāk man» videoklipa prezentāciju dziedātāja izpelnījās preses labvēlību: jauna simpātiska māmiņa, kas savu ceļu uz mūziķes slavu sāk ar labdarības akciju – tie bija labi priekšnoteikumi, lai sāktu veiksmīgu karjeru. Un nebija ilgi jāgaida, kad klajā nāca dziedātājas jaunais veikums – dziesma un videoklips «Never Let You Down», kurā piedalījās arī Miks Dukurs. Vēl krievu radio rotācijā ir izskanējusi dziedātājas dziesma «Наша Весна».

Tas arī viss – ne ar ko vairāk dziedātāja nav atzīmējusies. Taču šovasar dziedātāja vienalga pamanījās būt teju visos pasākumos, kuros pārsteidza ar visai pārdrošiem tērpiem. Visai nopietnas domstarpības dziedātājai radās ar vīru – zviedru uzņēmēju Rikardu Tindemarku, kad dziedātāja vēlējās atkailināties foto sesijai kādam vīriešu žurnālam. Šo atkailināšanās procedūru viņa gan neveica, taču tas vēl nav viss: vairākos pasākumos kopā ar Katy bija manāma arī modele Milāna Kaufelde. Brīžiem abu draudzeņu uzvedība bija tik, maigi izsakoties, atvērta, ka šķiet pietrūka tikai gultas, kur abām nodoties mīlas priekiem… Arī par šo jautājumu dziedātājai bijuši visai nopietni strīdi ar savu dzīvesbiedru un meitiņas tēvu.

Var jau izteikt dažādus minējumus un pieņēmumus par dziedātājas pēdējā laika dīvainajām aktivitātēm, tomēr labāk par visu spēj izstāstīt pati Katy Tindemark, kas atklātā sarunā ar »VZ« atbildēja uz visai provokatīviem jautājumiem.

– Pērn tu sevi ļoti aktīvi pieteici mūzikā ar diviem oriģināliem klipiem. Kad atkal gaidāms kāds jaunums?

– Man ir parakstīts līgums ar amerikāņu «leiblu», un es īsti nezinu, kad tiks pabeigts darbs pie mana debijas albuma, pie kura es strādāju. Taču uz savu 25 gadu dzimšanas dienu (2. oktobrī) gribu prezentēt savu tikko radīto dziesmu. Tā būs latviešu valodā un sauksies «Es jūku prātā». Patiesībā es šo dziesmu radīju, pateicoties savam šī brīža emocionālajam stāvoklim. Šī dziesma būs «smagā metāla» noskaņās, un es apvienoju dziedāšanu ar ekspresīvu vijoles spēli. Esmu beigusi vijoles spēles skolu – vijole spēj nomierināt visas sakāpinātās emocijas.

– Kas ir ar emocionālo stāvokli?

– Man nav labi privātajā dzīvē. Ir dažādas problēmas, man vispār ir depresija. Es dzīvoju ar antidepresantiem un mēģinu savest kārtībā savu dzīvi. Es gribu ātrāk no tā visa iziet un sākt gatavoties savai dzimšanas dienas ballītei. To es gribu nosvinēt kopā ar tuviniekiem un kolēģiem mūziķiem. Labi, es negribu par to īsti runāt…
– Tu esi dziedātāja, taču reti kad esi redzama uz skatuves. Kur pelni naudu?

– Latvijā nevar pat atpelnīt visus ieguldījumus, kas ir iztērēti, veidojot karjeru, kur nu vēl nopelnīt. Es naudu nopelnu, uzstājoties ārzemēs. Šogad biju Šveicē, kur norisinājās vērienīgs riteņbraukšanas maratons «TheTour de Suisse», kurā es uzstājos kā viesis no Latvijas. (»VZ« pārbaudīja pasākuma oficiālajā mājaslapā, ka dziedātāja tiešām bija šī maratona atklāšanas pasākuma īpašā viešņa 8. jūnijā)

– Šovasar tu apmeklēji ļoti daudzus pasākumus un pārsteidzi ar provokatīviem tērpiem. Tevi tiešām interesē visi tie pasākumi, kuros biji redzama? Vai arī tu vienkārši veido sev publicitāti?

– Mani tiešām interesē viss, kas notiek. Man patīk būt notikumu virpulī un gūt jaunu pieredzi un zināšanas. Es ar ļoti lielu interesi apmeklēju visu iespējamo klipu prezentācijas. Es novērtēju kolēģu darbu, un varbūt man pašai rodas kādas idejas. Starp citu, pēdējais pasākums, kurā es biju, bija dziedātājas Jenny May klipa prezentācija. Runājot par publicitāti, es nenoliegšu, ka man ir svarīgi, lai par mani rakstītu presē. Tā jebkuram mūziķim ir reklāma. Tiesa, nav arī taisnība tas, ka es ģērbju īsas kleitas vai dīvainu tērpu, lai tikai pievērstu uzmanību un par mani rakstītu. Es esmu ļoti emocionāls cilvēks un savā apģērbu izvēlē balstos pēc garastāvokļa. Dodoties uz pasākumu, es pat īsti nedomāju, kā pievērst sev uzmanību. Es vienkārši ar apģērbu un aksesuāriem izpaužu savu tā brīža garastāvokli.

– Pasākumos tu bieži atpūties draudzenes Milānas Kaufeldes kompānijā, kas viņa tev ir?

– Viņa ir traka, vienkārši traka (smejas)! Vispār, ja godīgi, šī te meitene Milāna – viņa man ir diezgan tuva. Viņa bija mana meitene, pirms es iepazinos ar savu vīru. Tas bija vairāk nekā piecus gadus atpakaļ. Nu, mums toreiz bija tā kā attiecības… Tagad mēs esam vienkārši labas draudzenes. Taču viņa ir traka (smejas)!

– Tavs vīrs nav greizsirdīgs, ka pavadi laiku kopā ar draudzeni, ar kuru tev agrāk bija attiecības?

– Jā, viņš ir ļoti greizsirdīgs. Pirms iepazīšanās ar mani viņš vispār nespēja saprast, kā meitene var noskūpstīt meiteni. Viņam tas šķiet nesaprotami, kā divas meitenes var būt kopā. Viņš uzskata, ja es esmu kopā ar meiteni, tad tā ir krāpšana, es atkal tā neuzskatu. Viņš ir tik greizsirdīgs un kategorisks, ka man jau sāk likties, ka es vispār kādu dienu aiziešu no viņa prom un sākšu dzīvot kopā ar meiteni (smejas).

– Šonedēļ lielais notikums bija pirmā skolas diena – kā ar tevi? Vai meitiņa jau iet dārziņā?

– Jā, meitiņa jau iet dārziņā, bet viņa iet [bērnudārzā] Stokholmā. Viņa mācās tur un jau prot lasīt un rakstīt burtiņus.

– Skolas gaitas arī viņa sāks Zviedrijā?

– Šobrīd par to ir grūti spriest. Es nezinu, kādi būs mani panākumi mūzikā, kādas būs attiecības ģimenē. Es ceru, ka man viss būs labi un es varēšu vairāk laika pavadīt Zviedrijā kopā ar meitu, kad viņa sāks mācības. Es domāju, meita mācīsies Zviedrijā.

– Kur īsti tu redzi sevi – Zviedrijā vai Latvijā?

– Uz skatuves noteikti Latvijā.

Avots: Jānis Ogle / Vakara Ziņas nra.lv

Foto: Kaspars Ūdris 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: