Latviešu aktrise filmējusies lielbudžeta filmā kopā ar Holivudas zvaigznēm
Publicēts 12. novembrī, 2013.
Šā mēneša beigās – 29. novembrī – Latvijā paredzēta filmas «Rush» pirmizrāde. Filma varētu būt saistoša ne tikai «Formula 1» faniem, bet arī citiem skatītājiem, jo loma šajā lentē ir arī latvietei Egijai Zviedrei – meitenei, kuras vārds Latvijā maz ko izsaka, bet kura jau vairākus gadus soli pa solim mērķtiecīgi tuvojusies savam mērķim – Holivudai.

 Latvija par mazu?

Ārzemēs 26 gadus vecā rīdziniece Egija Zviedre darbojas ar pseidonīmu Rain Elwood. Interviju »VZ« viņa atsaka, un izskatās, ka saistībā ar Latviju viņai nav nekādu nākotnes plānu. Saskaņā ar oficiālo biogrāfiju, mācības aktiermākslas virzienā Zviedre aizsākusi tepat Latvijā, Starptautiskajā teātra skolā, bijušā Krievu drāmas teātra direktora Viktora Jansona vadībā. Tas gan bijis vēl skolas laikā. Vēlāk aktrise pārcēlusies uz Londonu un turpinājusi studijas Gailsa Foremana aktiermākslas stundās, paralēli strādājot gan filmu industrijā, gan kā modele. Kādu laiku viņa mācījusies arī Losandželosā Emijas Lindones, Leslija Kāna un Ivana Čabaka vadībā.

Pirms nonākšanas uz lielā ekrāna Egija filmējusies vairākās neatkarīgās filmās, videoklipos un reklāmās, no kurām var izcelt «Heineken» reklāmu, kurā aktrise filmējusies kopā ar pēdējo Džeimsa Bonda atveidotāju Danielu Kreigu. Labi veicies arī mūzikas klipu lauciņā. Pērn Ankit Love mūzikas video, kurā Zviedrei bija centrālā loma (pēc paša mūziķa, protams), iekaroja vairākus mūzikas topus un izpelnījās lielu popularitāti MTV.

Lielais kino

Lielākais panākums Zviedrei ir loma filmā «Rush» (traukšanās, steiga), kurā viņa atveido F1 braucēja Džeimsa Hanta draudzeni. Stāsts ir par patiesiem notikumiem, kuri norisinājās 1976. gada F1 čempionāta laikā starp diviem pilotiem Nikiju Laudu un Džeimsu Hantu. Abi talantīgie braucēji vēlējās triumfēt pasaules čempionātā, kas radīja lielu spriedzi gan sacensībās, gan aizkulisēs. Filmā atspoguļota arī traģiskā Laudas avārija, kurā viņš par mata tiesu izbēga no nāves un ieguva plašus ķermeņa apdegumus. Par spīti tam, ka Lauda sešas nedēļas nogulēja slimnīcā un pēc tam ar pūlēm varēja pamirkšķināt acis, viņš vēlāk turpināja sacensties par pasaules čempiona titulu un savās pirmajās sacīkstēs pēc atveseļošanās finišēja ceturtajā vietā.

Džeimsu Hantu, kura draudzene filmā ir Zviedre, atveido arvien lielāku popularitāti gūstošais aktieris Kriss Hemsvorts, kurš perfektā auguma un garo blondo matu dēļ īpaši iecienīts fantastikas filmu veidotāju aprindās («Tors», «Atriebēji» «Star Trek»), savukārt Nikiju Laudu atveido vācu aktieris Daniels Brils. Filma Eiropā uz ekrāniem nonāca jau septembra sākumā, bet Latvijā to izrādīt plāno tikai novembra beigās.Pievēršas TV karjeraiPar pēdējiem Zviedres veikumiem ziņu nav daudz. Zināms, ka viņa debitējusi TV, proti, uzņēmusies divās ASV populārā seriāla «Strike Back» (atkāpšanās) sērijās, kur aktrisei piešķirta speciālo uzdevumu vienības seržanta liktenīgās sievietes – krievietes Katjas – loma. Seržantu atveido aktieris Salivans Stepltons, bet stāsts ir par elitāru speciālo uzdevumu vienību, kas dodas riskantos pasākumos pa visu pasauli. Un, spriežot pēc internetā atrodamā info, seriālā ir arī diezgan pikanti kadri.

To, vai beidzot kādai latviešu aktrisei izdosies tikt pie «Oskara», spriest pagaidām pāragri, tomēr jācer, ka Zviedre vismaz nonākusi Holivudas režisoru mapītēs un tiks arī pie kādas galvenās lomas. 

 

Avots: Reinis Kļavis / Vakara Ziņas nra.lv

Foto: Publicitātes 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: