"Labvēlīgā tipa" Zirgs reanimē "Citu operu"
Publicēts 26. aprīlī, 2011.
Nedēļas nogalē durvis vēra jauna izklaides vieta – kultūras nams «Pie Labvēlīgā tipa». Ja precīzāk – veca jauna izklaides vieta, jo savulaik telpās Raiņa bulvārī 21 nez cik gadu saimniekoja tautā iemīļotā «Cita opera».

Klubs «Cita opera» savu darbību beidza pirms septiņiem gadiem, bet pēc tam te mitinājās, kultūras nama «Pie Labvēlīgā tipa» līdzīpašnieka Ģirta Lūša jeb Zirga vārdiem sakot, «nesaprotama rakstura iestādes». Bez viņa īpašnieku statusā vēl ir šo telpu īpašnieki Ilma Liepa un Kaspars Silkāns. Kā zināms, Zirgs ir arī grupas «Labvēlīgais tips» basģitārists, bet klubā viņa amats ir mākslinieciskās daļas vadītājs («Kā jau tas kultūras namos pieklājas!» smej mūziķis). It kā pārējiem «labvēlīgajiem» vismaz oficiāli ar šo izklaides vietu nav nekāda sakara, pat vēl vairāk – taustiņnieks un varoņtenora īpašnieks Normunds Jakušonoks ir daļēji konkurējošā kluba «Četri balti krekli» līdzīpašnieks, tomēr Zirgs tam negrib piekrist: «Nu kā, piemēram, Fredis būs muzikālais konsultants, savi pienākumi gan būs arī citiem.» Pirmajā vakarā šie pienākumi izpaudās kā sanākušās publikas iesildīšana grupas statusā.


Izmantojot «dienesta stāvokli», atklāšanas pasākumā viesus izklaidēja grupa «Labvēlīgais tips», turpinot šā pavasara koncertsēriju. «Nekāda baigā māksla jau no mums netika prasīta,» mazliet taisnojās Zirgs.

«Ieeja klubā tiks kontrolēta ar «face», «dress» un da Vinči kodiem, kas mainīsies pēc gadalaikiem un mēness fāzēm, tomēr viena lieta paliks nemainīga – kreņķi ienest aizliegts!» piekodina kultūras nama saimnieki. Lai likvidētu atnākušo iespējamo kreņķi, to garastāvoklis tika viegli stimulēts ar viegli uzliesmojošiem dzērieniem.

PĒC UN PIRMS DARBA

Klubu apmeklēja arī Latvijas hokeja izlases treneris Harijs Vītoliņš ar sievu Zani. «Savulaik te tika diezgan daudz laika pavadīts. Arī tagad mūs uzaicināja, mēs atnācām,» »VZ« skaidroja Vītoliņš. Izlase tikai ballītes dienas rītā bija atlidojusi no Zviedrijas (tā tika izmantota tranzītam ceļā no Austrijas, kur komanda aizvadīja pārbaudes spēles), puiši palaisti nelielā brīvsolī, un arī treneris varēja mazliet atpūsties. Drīz tam nebūs laika – pasaules čempionāts jau durvju priekšā.

KONKURENTI UN SABIEDROTIE

Klubu dzīvē «Četru baltu kreklu» līdzīpašnieks Normunds Jakušonoks (attēlā ar dzīvesbiedri Daigu Petkēviču) jaunajai izklaides vietai skaitās konkurents, taču «Labvēlīgā tipa» nometnē šādus terminus neatzīst.


Avots: Sandris Vanzovičs / Vakara Ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: