Jēkabpilī pusaudzis vienkāršas nepatikas dēļ nožņaudz meiteni
Publicēts 10. janvārī, 2014.
14. februārī Latviju satrieca baisa ziņa – Jēkabpilī, pie Daugavas tilta balstiem uz sauszemes, nejaušs garāmgājējs atrada 13 gadu vecās jēkabpilietes Marijas Golubevas mirstīgās atliekas. Pusaudze bija nožņaugta.

 

Meitene no savas dzīvesvietas Pils rajonā bija izgājusi 9. februārī ap pulksten 20, bet mājās tā arī neatgriezās. Jau dažas stundas pēc līķa atrašanas policija aizturēja iespējamo vainīgo personu – 14 gadu veco jēkabpilieti Dimu. Oktobrī Jēkabpils rajona tiesa atzina viņu par vainīgu meitenes nožņaugšanā un piesprieda astoņu gadu cietumsodu. Saskaņā ar apsūdzību pusaudzis noziegumu izdarījis personiskas nepatikas dēļ. Seksuāls noziegums pret meiteni nebija pastrādāts. Puiša advokāte pirmās instances tiesas spriedumu ir pārsūdzējusi.

Abi jaunieši bijuši pazīstami. Marijai liktenīgajā vakarā abi devušies pastaigā, kuras laikā izcēlies strīds, un puisis meiteni nogalinājis. Par mirušo Mariju, kas mācījusies Jēkabpils 2. vidusskolā, kur mācības notiek krievu valodā, visi teica tikai tos labākos vārdus – izpalīdzīga, draudzīga. Meitene vairākus gadus spēlējusi skolas pūtēju orķestrī. Marijas ģimeni Pils rajonā pazīst visai labi, jo meitenes tēvs strādā vietējā namu pārvaldē par elektriķi. Ģimenē aug vēl trīs bērni, jaunākajam ir četri gadi, Marija bijusi vecākā. Kaimiņi ģimeni raksturo kā labsirdīgu un dziļi ticīgu, viņi esot baptisti. Arī Dima licies draudzīgs, sirsnīgs un izpalīdzīgs, ģimenei nav bijušas pat mazākās aizdomas, ka varētu notikt kaut kas tik briesmīgs. Dima policijas redzeslokā nebija nonācis, viņš audzis normālā ģimenē. Vietējie gan mēļoja, ka viņš esot «pusčigāns», savulaik Ķieģeļnieka mikrorajonā skraidījis pa mājām un tirgojis zivis, kuras viņa vectēvs esot saķēris Daugavā. «Viņi ir ļoti pozitīva ģimene, zēnu gan audzina vecvecāki, bet viņi ir ļoti kārtīgi un akurāti cilvēki. Par viņiem neko sliktu te neviens nevar pateikt,» »VZ« sacīja vecvecāku bijusī kaimiņiene Zina. Dima esot bijis ļoti pieklājīgs, izpalīdzīgs un čakls. Interesanti, ka Dima, kurš aug krieviski runājošā ģimenē un bez tam skolas gaitas uzsācis Baltkrievijā, mācījies latviešu skolā. «Draudzīgs un sirsnīgs zēns,» teica Dimas skolasbiedrenes.

Dimas vecmāmiņu Olgu »VZ« sastapa visai greznā savrupmājā, kas atrodas pavisam netālu no vietas, kur atrada nožņaugto Mariju. Ģimene – vecmāmiņa, vectētiņš un Dimas 12 gadus vecā māsa – pašlaik dzīvo radinieku mājā, kas devušies uz ārzemēm un atstājuši namu pieskatīšanai. Olga stāsta, ka jau daudzus gadus audzina Dimu. Sieviete pastāsta, ka pati dzimusi jauktā ģimenē – mamma ir poliete, bet tēvs – čigāns, savukārt vīrs pēc tautības esot krievs. Dima esot meitas vecākais dēls. Līdz šim Olga neesot mazdēlā manījusi ne mazākās agresivitātes pazīmes, viņš bijis arī apzinīgs, vakaros un naktīs nekur nav klīdis, pat pēc stundām zvanījis, pavēstot, ka mācības beigušās un pēc pusstundas viņš būs mājās. «Viņš ļoti mīl dzīvniekus, raudāja, kad kaķis pazuda, kad sunim auss sāpēja,» stāstīja vecmāmiņa. «Es neticu, ka viņš varēja nogalināt, viņam taču nav nemaz tik daudz spēka, lai nožņaugtu meiteni. Tā lieta ir ļoti aizdomīga. Vietējai policijai no Rīgas tika dota pavēle, ka steidzami jāatrod slepkava, un viņi atrada,» dusmīga bija Olga. «Uztaisīja sensāciju pa visu Eiropu, ka atraduši slepkavu, bandītu, bet patiesību neviens necenšas noskaidrot. Man vairāki cilvēki ir teikuši, ka todien Marija redzēta kopā ar kādu pieaugušu vīrieti. Policija izliekas to nedzirdam un neko nedara, lai viņu atrastu. Es zinu, ka mans bērns nav vainīgs, tāpēc pati staigāju pa Jēkabpili, meklēju lieciniekus un katru norādi uz viņa nevainīgumu.»

Avots: Sandra Strazdiņa / Vakara Ziņas, nra.lv

Foto: Vakara Ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: