Igoram Krutojam dārgākais dzīvoklis Ņujorkā
Publicēts 21. aprīlī, 2011.
Latvijā labi pazīstamais krievu komponists, konkursa «Jaunais vilnis» rīkotājs un žūrijas līdzpriekšsēdētājs Igors Krutojs iegādājies dārgāko dzīvokli Ņujorkā.

Luksusa apartamenti atrodas slavenajā viesnīcu un apartamentu kompleksā «Plaza Hotel Residences» līdzās Centrālajam parkam Manhatanā.

Gribēja kļūt par Madonnas kaimiņu

Pēc aģentūras «Miller Samuel» informācijas krievu komponists un producents Igors Krutojs Ņujorkā iegādājies ekskluzīvus apartamentus par 48 miljoniem dolāru. Sākotnēji tie bijuši divi atsevišķi dzīvokļi, kas pēc tam apvienoti vienā lielā apartamentā. Komponists esot izskatījis arī iespēju iegādāties māju, kas pieder bijušajam «Citigroup» vadītājam, kā arī īpašumu, kuru šobrīd par 30 000 dolāru mēnesī īrē beisbola zvaigzne Alekss Rodrigess. Kāru aci Krutojs metis arī uz kādu elitāru namu Centrālā parka tuvumā, kurā atrodas Harisona Forda, Madonnas un citu slavenību dzīvokļi, taču ēkas īpašnieki piedāvājumu esot noraidījuši. Viesnīcu un apartamentu kompleksā «Plaza Hotel Residences», kas pieder izraēliešu biznesmeņa un miljardiera Ichāka Tšuvas kompānijai «Elad Properties», izvietoti 180 luksusa apartamenti ar īpaši atraktīvu skatu uz Centrālo parku un 5. avēniju, kā arī 348 viesnīcas numuriņi ar «pieticīgāku» skatu uz 58. ielu.


Pārspēj pasaules bagātāko cilvēku

Krutoja 560 kvadrātmetru dzīvoklis izvietots kompleksa 12. stāvā, no kura paveras plašs skats uz vairāk nekā 150 gadu veco, ņujorkiešu un tūristu tik iecienīto parku. 1907. gadā atvērtā «Plaza Hotel Residences» ir viena no pasaules dārgākajām luksusa viesnīcām, kas kļuvusi par Ņujorkas simbolu, jo savā ziņā atspoguļo arī pilsētas vēsturi. 20. gadsimta slavenā arhitekta Henrija J. Hārdenberga vadībā celtā franču renesanses stila ēka atrodas Centrālā parka dienvidaustrumu stūrī 5. avēnijas un E59 ielas krustojumā. No šīs vietas kā ar roku aizsniedzama arī Brodveja. 2004. gada rudenī slavenā viesnīca nonāca izsolē, un to par 675 miljoniem ASV dolāru iegādājās izraēliešu miljardierim Ichākam Tšuvasam piederošā «Elad Properties». Ēkas rekonstrukcijas darbos tika ieguldīti 350 miljoni dolāru, lai pārbūvētu bijušo viesnīcu luksusa apartamentu kompleksā. Taču, ņemot vērā ņujorkiešu asos protestus, plāns tika mainīts, izvēloties zelta vidusceļu – daļa telpu tika pārbūvēta par apartamentiem, bet daļa par viesnīcas numuriņiem.

Pateicoties ēkas ideālajam novietojumam, vēsturiskajam fonam un pilsētas simbola statusam dzīvokļu cenas «Plaza Hotel Residences» ietilpināmas visaugstākajā cenu kategorijā. Iegādājoties apartamentus šajā kompleksā, Krutojs izmaksu ziņā pārspējis pat pasaules bagātākā cilvēka, meksikāņu miljardiera Karlosa Slima dārgāko darījumu: pērn vasarā Slims iegādājās māju 5. avēnijā «tikai» par 44 miljoniem dolāru. Jāatzīst, ka Karloss Slims ir nedaudz pieticīgāks par krievu komponistu: libāņu imigranta dēls, kurš praktiski nerunā angļu valodā un nelieto pat datoru, ir absolūts darbaholiķis un ģimenes cilvēks, kurš katru pirmdienu kopā ar saviem pieaugušajiem bērniem un viņu ģimenēm kopīgi ēd vakariņas, bet savus uzvalkus iegādājas lielveikalos.

Iemīlējies Ņujorkas debesskrāpjos

Krutojam un viņa sievai Olgai acīmredzot sevišķi iepatikusies tieši Ņujorka un tās debesskrāpji, jo tieši šajā metropolē viņiem piederējuši divi dzīvokļi. 2003. gadā komponists iegādājās par 6,1 miljonu dolāru apartamentus 28. stāvā 65. ielā Manhatanā, bet pirms trim gadiem piepirka klāt kaimiņu dzīvokli par 7,4 miljoniem dolāru. Kā ziņo portāls Newsru.com, 2009. gadā šī dzīvojamā platība tika piedāvāta pārdošanai par 20 miljoniem dolāru.

Krievu investori jau sen iegulda savus līdzekļus nekustamajos īpašumos Amerikā. Kā martā rakstīja «The Wall Street Journal», «Mail.ru Group» un «DST Global» investīciju fonda līdzīpašnieks Jurijs Milners par 100 000 dolāru Kalifornijas štata «Silikona ielejā» iegādājies franču stilā būvētu īpašumu, kura kopējā platība ir septiņi hektāri, bet ēkas platība – 2700 kvadrātmetri. 2009. gadā celtajā savrupmājā ir piecas guļamistabas, deviņas pirtis un tenisa korts. Milners ar ģimeni dzīvo Maskavā, bet, tā kā biznesa dēļ nākas bieži lidot uz Kaliforniju, ērtību dēļ viņš iegādājies tur visai plašu īpašumu.

Avots: Dina Gipsle / Vakara ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: