Igaunijā apšaudē divi bojā gājušie, divi policisti smagi ievainoti
Publicēts 5. maijā, 2011.
Vakar Igaunijā, Pelvas aprinķa Oravas pagasta Piuzas ciemā, kas atrodas apmēram piecus kilometrus no Krievijas robežas notikusi apšaude. Bojā gājusi civilpersona, bet trīs policisti guvuši smagus ievainojumus.

Iepriekš ziņojām, ka apšaude notikusi Veru aprinķa Meremē pagasta Vemmorski ciemā vienu kilometru no Krievijas robežas. Pēc pēcpusdienā izskanējušajām Igaunijas mediju ziņām, notikuma vieta precizēta.

Apšaude notikusi kratīšanas laikā, ko Drošības policijas darbinieki un Dienvidu prefektūras policists veikuši saistībā ar krimināllietu par šaujamieroču un sprāgstvielu nelikumīgu apriti un kontrabandu, ziņo portāls Postimees.ee

Šo krimināllietu izmeklē Valsts prokuratūra, un izmeklēšanas gaitā jau ir aizturēti vairāki cilvēki.

Drošības policijas darbinieki smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā. Kā portālam Postimees.ee norādījis Drošības policijas preses sekretārs Andress Kahars, viena policista stāvoklis esot kritisks. Kahars arī pastāstījis, ka apšaudi ar automātu sācis pilsonis, pie kura veikta kratīšana, viņš no gūtajiem ievainojumiem miris.

Bojāgājusī civilpersona ir 56 gadus vecs vīrietis, kura dēls ir aizdomās turētais šajā krimināllietā.

Par notikušo ierosināta kriminālieta pēc Kriminālkodeksa panta par slepkavības mēģinājumu.

Vēlā pēcpusdienā uz notikuma vietu no Tallinas ar helikopteru izlidoja kriminālpolicijas izmeklētāji un Valsts prokuratūras pārstāvis. Notikuma vietā jau ir ieradies Dienvidu apgabala prokuratūras galvenais prokurors Marguss Gross.

Pēc jaunākajām Igaunijas mediju ziņām, viens no ievainotajiem Drošības policijas darbiniekiem Tarmo Lauls no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā miris.

Igaunijas prezidents Tomas Hendriks Ilvess izteicis līdzjūtību bojāgājušā policista ģimenei, darba kolēģiem un draugiem.

"Kalpošana savai valstij ir augstākā privilēģija un vienlaikus ārkārtīgi liela atbildība, kādu var uzņemties cilvēks. Šīs atbildības cena, kā mēs tagad zinām, diemžēl, ir ļoti augsta," savā runā šovakar norādījis Ilvess.

Prezidents norādīja, ka Tarmo Lauls tiks apbalvots ar Ērgļa krusta Zelta ordeni.

Tarmo Lauls 13 gadus strādājis Drošibas policijā un jau vairākkārt ticis apbalvots par izcilu savu pienākumu izpildi.Lauls bija precējies, ģimenē aug divi dēli.

Avots: NRA.LV


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: