Galantes meita tikpat glīta kā māte
Publicēts 18. jūlijā, 2013.
Izcilā operas dziedātāja Inese Galante ik gadu ir saistīta ar vasaras festivālu «Summertime», un arī šis nav izņēmums, vienīgi nu šo festivālu Galante ir pilnībā pārņēmusi savā paspārnē, izveidojot pati savu fondu.

  

Šonedēļ uz pāris dienām dzimtenē no savas dzīvesvietas Vācijā bija ieradusies operas dīva Inese Galante, kura otrdienas vakarā pieskandināja Doma baznīcu. Koncerts bija kā ievadpasākums augustā gaidāmajam festivālam «Summertime».

Līdzšinējā festivāla patronese Galante no šā gada ir kļuvusi arī par festivāla rīkotāju un organizatori– šim nolūkam pirms pāris mēnešiem nodibināts «Ineses Galantes fonds» jeb «Inessa Galante Foundation», un turpmāk dziedātāja nolēmusi festivālu rīkot pati, talkā aicinot meitu Diānu un piesaistot jaunu komandu.

««Summertime»– tas ir manis radīts zīmols, ko vēlos saglabāt un attīstīt. Tāpēc arī nolēmu no šā gada pati uzņemties tā rīkošanu,» informēja Galante. Liels atbalsts šajā projektā ir meita. «Tagad jau šis festivāls mums ir kā ģimenes lieta, un arī meita, tāpat kā es, par visu uztraucas un nervozē,» smejoties teica dziedātāja.

Līdz ar festivāla rīkošanu, viesojoties dzimtenē, vairs nekāda atpūta nesanākot, turklāt dziedātāja ar īpašām sajūtām gatavojas savam solokoncertam, kas būs augustā gaidāmā festivāla ievadošais pasākums. «Gribētu nodziedāt pēc iespējas dažādāku mūziku, kas spētu aizkustināt cilvēkus ar dažādām muzikālajām gaumēm. Protams, koncertā es nevaru nedziedāt savu iemīļoto Hendeli,» prātoja dziedātāja. Nedēļas beigās viņa dodas atpakaļ uz Vāciju, lai aktīvi gatavotos «Summertime» festivālam. «Man patīk, ka Latvijā ir tik silts un jauks laiks. Ceru, ka tāds būs arī augustā un man būs iespēja pastaigāt gar jūras malu,» piebilda Galante.

Foto: Vakara Ziņas

Avots: Jānis Ogle / Vakara Ziņas nra.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: