Filipīnieti atzīst par īsāko cilvēku pasaulē
Publicēts 13. jūnijā, 2011.
Ginesa rekordu grāmatas veidotāji par pasaulē īsāko cilvēku atzinuši kādu jaunieti no Filipīnām, kura augums nepārsniedz 60 centimetru.

Džunrijs Balavings, kurš dzīvo Filipīnu pilsētā Sindanganā, vakar atzīmēja 18. dzimšanas dienu, tādējādi viņš ir atzīstams par pieaugušu un varēja pretendēt uz īsākā cilvēka titulu. Līdz šim šā titula īpašnieks bija nepālietis Hagendra Thapa Magars, kurš sasniedzis 67 centimetru garumu.


Par godu Dž. Balavinga rekorda atzīšanai Sindanganā vakar notika ceremonija, kurā piedalījās vietējie iedzīvotāji, politiķi un žurnālisti, un tās laikā Ginesa rekordu grāmatas veidotāju pārstāvis Kreigs Glendejs rekordistam pasniedza sertifikātu.

Rekordists ne tikai augumā nav pastiepies garāks par zīdaini, viņam ir saglabājušies arī mazuļiem raksturīgi sejas vaibsti. Viņam ir grūtības arī patstāvīgi stāvēt un staigāt, jo ceļgali ir pārlieku vārgi. Neraugoties uz to, Dž. Balavings ir dzīvelīgs un pasākuma laikā nepārtraukti smaidīja, vēsta AP.

Ginesa rekorda sertifikāts neparedz nekādu finansiālu prēmiju, bet jaunieša ģimene cer, ka pasaules slava, ko dēls vienā brīdī iemantojis, palīdzēs piesaistīt ziedojumus, lai dēlam varētu sniegt nepieciešamo medicīnisko palīdzību. Ģimene ir nabadzīga.

Pēc Dž. Balavinga tēva stāstītā, mediķi nav spējuši izskaidrot, kāpēc dēls dažus mēnešus pēc piedzimšanas pārstājis augt. Iespējams, viņam ir kāds dzemdību laikā iegūts vai ar endokrīno sistēmu saistīts defekts. Viņa brālis un abas māsas ir vidēja auguma. Ģimene Dž. Balavingu bija mēģinājusi sūtīt skolā, tomēr mācības nebija sekmīgas, jo savdabīgais klasesbiedrs pārlieku piesaistījis citu skolēnu uzmanību.

Avots: Jānis Buholcs / NRA.LV


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: