Džūda dziesmu sacerēšanā darbojas tandēmā ar māti
Publicēts 1. martā, 2012.
Aizvadītās nedēļas LNT šova «OKartes skatuve» iknedēļas koncerts norisinājās patriotisma noskaņās. Starp daudzajām vēsturiski zīmīgajām dziesmām ar savu oriģināldziesmu pārsteidza ogrēniete Antra Stafecka: jaunās dziedātājas dziesma «Maldugunis» aizkustināja daudzus, jo īpaši meitenes mammu Ilzi Mūrnieci, kas ir šīs dziesmas teksta autore.

 

Antru Stafecku šova «OKartes skatuve» koncertos vienmēr atbalsta viņas dzīvesbiedrs un dēliņa tētis Ģirts Lapsa, kā arī mamma Ilze Mūrniece. Šoreiz Antra izpildīja dziesmu, ko sarakstījusi kopā ar mammu – Antra ir mūzikas autore, bet vārdus sacerējusi Mūrniece. «Es kā māte izjūtu meitas radīto mūziku un varu piešķirt piemērotu tekstu. Es sajūtu, ko Antra grib izteikt ar melodiju, bet Antra manis rakstītajiem tekstiem spēj atrast īsto melodiju. Mēs ar meitu esam radošs ģimenes tandēms,» saka solistes mamma. Viņa piebilst, ka meita zina, ko grib sasniegt, tādēļ ļoti nopietni gatavojas katram koncertam. «Par šo koncertu esmu īpaši priecīga. Mēs ģimenē esam ļoti patriotiski, un šajā dziesmā esmu ielikusi no sevis to sajūtu, kas šobrīd ir aktuāla nevienam vien latvietim,» teica dziedātājas māmiņa.

Ar ziemu sirdī

Kopā ar pārējiem šova dalībniekiem Stafecka pirms pāris nedēļām apmeklēja kino pilsētiņu «Cinevilla», lai ļautos ziemas priekiem. Izrādās, meitenei tas nav nekas svešs. «Es bērnībā dzīvoju Jumpravā un jau no bērna kājas gāju ziemā slidot uz dīķa. Slidošana man aizvien ļoti patīk, un jūtos uz slidām ļoti ērti,» stāsta Antra. Dziedātāja kopā ar ģimenīti pašlaik dzīvo netālu no Ogrē esošā Zilā kalna dabas parka teritorijas. «Man ar draugiem lielākā aizraušanās ir snovbords. Tiesa, pagājušajā ziemā, kad vēl gaidīju dēliņu, šī izklaide man gāja secen, tomēr aktīvi braukāju līdzi un jūsmoju, kā pārējie snovo,» stāsta Stafecka. Arī meitenes mamma Ilze ir ziemas sporta veidu cienītāja: «Es vairāk esmu distanču slēpošanas piekritēja. Man patīk ar slēpēm doties garā pārbraucienā pie mājas netālu esošā meža takās. Šādos brīžos esmu saskaņā ar sevi un pēcāk varu radoši izpausties dzejā.

Avots: Jānis Ogle / Vakara ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: