"Dinamo" jaunā trenera dēls izrādās dumpinieks un rokmūziķis
Publicēts 3. maijā, 2011.
Līgumu ar Rīgas hokeja klubu «Dinamo» parakstījis somu treneris Peka Rautakalio: raženā auguma bijušais aizsargs, par spīti vārdam, kas tulkojumā nozīmē «dzelzs klints», raksturā šķiet lādzīgs un atsaucīgs. Paredzams, ka vasarā viņš uz Latviju pārvāksies kopā ar sievu Ariu.

Dēls hokeju jau atēdies

Kā »VZ« pastāstīja jaunais treneris Peka Rautakalio, visticamāk uz Latviju viņš kopā ar sievu varētu pārvākties jūlijā un abi mitināsies turpat, kur parasti dzīvo «Dinamo» leģionāri – «Panorama Plaza». «Tā ir laba vieta. Netālu no Piņķiem, kur notiks treniņi, un arī līdz pilsētas centram nav tālu,» spriež Rautakalio. Paredzams, ka abi dēli – Mika un Miko – turpinās dzīvot Somijā. «Mika dzimis 1973. gadā. Viņš arī spēlēja hokeju, precīzāk – studēja un spēlēja universitātē ASV, bet tagad darbojas kā hokeja aģents. Miko, viņš dzimis 1977. gadā, savukārt vada bērnudārzu, un viņam ir pašam sava rokgrupa – «Black Market». Pats sacer mūziku, pats spēlē ģitāru – mūziķis. Un tā ir smaga mūzika, lai arī viņš sacer dziesmas ar akustisko ģitāru. Domāju, bērnībā viņam bija par daudz hokeja, jo es pats daudz spēlēju, un acīmredzot tāpēc viņš nostājās opozīcijā,» jokojot secina Rautakalio.


Sievai vīnu bizness

Pēc apraksta internetā, «Black Market» dibināta 2007. gadā Helsinkos un joprojām strādā pie debijas albuma. Pagaidām tapušas vairākas dziesmas, ar kurām grupa labprāt uzstājas «dzīvajā». Izrādās, ka arī jaunā trenera sieva nav vienkārša mājsaimniece. «Viņa vada mūsu biznesu. Mēs no Itālijas uz Somiju importējam vīnu. To mēs sākām pirms kādiem pieciem gadiem,» pastāstīja nule pieņemtais «Dinamo» treneris.

«Dinamo» dēļ pamet dzimto komandu

Trenera karjeru Rautakalio uzsāka Somijā ar jauniešu komandām, bet pirmais trenētais profesionālais klubs bija Šveices «Rapperswil», kurā viņš nostrādāja piecas sezonas, jau pirmajā gadā izvedot komandu uz augstāko līgu. 2009./2010. gada sezonā Rautakalio kļuva par savas dzimtās pilsētas Pori komandas «Ässät» galveno treneri un nostrādāja ar to divas sezonas. Aizvadītajā sezonā «Ässät» regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, taču «play-off» cīņās izstājās jau ceturtdaļfinālā. Par saviem plāniem attiecībā uz «Dinamo» soms pagaidām runā piesardzīgi – tik vien zināms, ka treneris dos priekšroku aktīvam spēka hokejam.

UZZIŅAI

Peka Rautakalio dzimis 1953. gada 25. jūlijā Somijas pilsētā Pori un savas dzimtās pilsētas komandā «Ässät» 1970. gadā arī uzsāka spēlētāja karjeru. Viņš bija tehnisks un kustīgs aizsargs, līdz ar to drīz izpelnījās uzaicinājumu gan uz Somijas U-18, gan pieaugušo izlasēm. Līdz 1975. gadam Rautakalio turpināja veiksmīgi spēlēt Pori «Ässät» sastāvā, kā arī kopā ar Somijas izlasi piedalījās trīs pasaules čempionātos. Pēc piecām aizvadītām sezonām ar «Ässät» Rautakalio 1975. gadā devās uz Ziemeļameriku, kur aizvadīja divas sezonas WHA kluba «Phoenix Roadrunners» sastāvā. Pēc atgriešanās no Ziemeļamerikas Rautakalio aizvadīja divas ļoti veiksmīgas sezonas «Ässät» sastāvā, bet pēc tam atkal devās uz Ziemeļameriku, kur šoreiz aizvadīja trīs sezonas NHL klubā «Calgary Flames». Savas karjeras laikā Rautakalio vienreiz atzīts par Somijas labāko hokejistu, trīs reizes par Somijas čempionāta labāko aizsargu, vienreiz piedalījies NHL «All Star» spēlē un divreiz izcīnījis Somijas čempiona titulu.

Avots: Reinis Kļavis / Vakara Ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: