Čigānzēns Čīča uzvar cīņās bez noteikumiem
Publicēts 6. janvārī, 2014.
Dziedošais čigānu zēns Dzintars Čīča, kas kļuva populārs pirms desmit gadiem pēc dalības bērnu Eirovīzijā, nu ir izaudzis. Un ne tikai izaudzis, bet uzpumpējis muskuļus un kļuvis par Latvijas čempionu cīņās bez noteikumiem.

 

Pirms dažiem gadiem Sabilē dzimušais un augušais dziedātājs Dzintars Čīča sāka apmeklēt boksa nodarbības Talsos, taču, pārceļoties uz dzīvi galvaspilsētā, mūziķis pievērsās cīņām bez noteikumiem jeb, kā to dēvē modernajā pasaulē, jauktajai cīņu mākslai, saīsinājumā sauktai par MMA (Mixed Martial Arts – angļu val.).

Tiesa, cīņa bez noteikumiem nav nemaz bez noteikumiem. Patiesībā šajā sporta veidā ir visai stingri noteikumi. Teorētiski atļauts viss – pat sist zemē guļošo, kā arī žņaugt un lauzt pretinieka ekstremitātes, taču aizliegts ar roku bakstīt acīs, kost, sist zemāk par jostas vietu utt. Turklāt sportistu darbību ringā rūpīgi uzrauga tiesnesis.

Čīča, kas MMA cīņas mākslu apgūst klubā «Profesionālis», nemaz nebija plānojis piedalīties šā gada Latvijas čempionātā, taču viņu šīm sacensībām pieteica viņa treneris Andrejs Maslovs, kurš puisī saskata potenciālu. Pirmajās divās cīņās mūziķis triumfēja, uzvarot pretiniekus ar nokautu, bet finālā sabilnieks uzvarēja pēc pretinieka atteikuma cīnīties.

«Dzintars fiziski ir ļoti spēcīgs. Viņam ir labi nostādīta sitienu tehnika, arī parterā ar viņu nav viegli cīnīties. Protams, Dzintara uzvara šajā čempionātā ir neliels pārsteigums, taču viss ir likumsakarīgi,» piebilda Maslovs, būdams pārliecināts, ka Dzintara Čīčas treniņos ieguldītais darbs atmaksājies.

Avots: Andrejs Ivanovs / Vakara Ziņas, nra.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: