Čigānzēni Riči savu karjeras virzītāju izmantoja un pameta
Publicēts 14. decembrī, 2013.
Šova «Dziedošās ģimenes» piektais – jubilejas – gads noslēdzās 8. decembra vakarā, kad skatītāji izlēma, kura tad ir Latvijas piecgades skanīgākā ģimene. Fināls izvērtās gana spraigs, jo visas ģimenes tam bija gatavojušās ar milzīgu apņēmību un sparu, tomēr pogas visiem izgrieza tautā jau izskanējušie Riči.

«Dziedošo ģimeņu» piektā sezona skatītājus un žūriju teju lutināja ar saviem kvalitatīvajiem un izdomas bagātajiem priekšnesumiem. Tas noteikti tāpēc, ka tika dots uzdevums – noskaidrot visu piecu sezonu sirsnīgāko un skanīgāko ģimeni. Līdz finālam tika Baumaņu ģimene no Aizkraukles, Aizgaļu ģimene no Cēsīm un ugunīgie Riči no Rīgas. Par pēdējo nokļūšanu šovā liels pārsteigums esot bijis vienam no «brāļiem Ričiem» – ar šo ģimeni radnieciskām saitēm nesaistītajam Kasparam Pudnikam, kurš daļēji bija arī šīs formācijas runasvīrs, kopā ar Ričiem 2009. gada sezonā izcīnīja godpilno otro vietu un uzņēmās arī grupas menedžera vietu. Iesākumā Riču ģimene nolēmusi otro reizi «Dziedošajās ģimenēs» nepiedalīties, taču beigās Pudniks šajā sezonā paklusām aizstāts ar Riču brālēnu Agri.

Tas, vai Riči pelnīti tika pie lielās balvas, lai paliek kā liels jautājums. Riču ģimene pēc pirmā šova uzstājusies vairāk nekā astoņsimt koncertos visā Latvijā, viņu koncertrepertuārs bija tik plašs, ka tos apmeklēja gan bērni, gan sirmgalvji. Riču ģimene lauza stereotipisko domāšanu, ka čigāni dzied tikai savā romu valodā vai labākajā gadījumā – krievu, kas latviešiem daudzmaz saprotama. No visām ģimenēm, kas piedalījušies šova «Dziedošo ģimeņu» projektā, Ričiem bija vislielākā skatuves un koncertu pieredze. Kā lielākā Riču ģimenes fane un atbalstītāja bija līdera Rinaldo jeb Ritvara Sunīša mīļotā meitene Anna Dribas, kura dalījās ar »VZ« savās emocijās uzreiz pēc apbalvošanas. «Esmu ļoti priecīga, ka viņi ir uzvarējuši, jo bija pilnīgi tāda pati situācija kā «Dziedošo ģimeņu» pirmajā sezonā, kad iekļuva finālā, bet palika otrie. Tad es viņus vēl nepazinu, bet tagad esmu kopā ar šo ģimeni un jutu līdzi, kā arī daudz balsoju. Viņi bija pelnījuši uzvaru ar savām labajām un Dieva dotajām balsīm. Viņu dzīvesveids ir kļuvis par tādu, ka, gatavoties priekšnesumiem un koncertiem, tā ir ikdiena, un tas nesaskaņas nerada mūsu starpā,» tā Anna Dribas.

Avots: Kristīne Valdmane / Vakara Ziņas, nra.lv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: