Brazīlijā piedzimis divgalvains bērns
Publicēts 11. janvārī, 2012.
Pagājušā gada nogalē Brazīlijas Paras štatā pasaulē nācis bērns ar divām galvām. Tā kā abas galvas ir vienlīdz labi attīstītas, mediķi atteikušies no ķirurģiskas iejaukšanās un izteikuši cerību, ka mazulim izdosies izdzīvot. 25 gadus vecā māmiņa to, ka iznēsājusi Siāmas dvīņus, uzzinājusi tikai dažas stundas pirms dzemdībām – pirms tam ārstu veiktā apskate liecinājusi, ka viņa dzemdēs parastus dvīņus.

 

Lai nepakļautu briesmām mātes dzīvību, Santa Kasas slimnīcas ārsti nolēmuši veikt ķeizargriezienu, kura rezultātā pasaulē arī nācis divgalvainais bērns. Slimnīcas galvenā ārste Neila Dahasa gan medijiem uzsvērusi, ka pareizāk ir runāt par diviem bērniem – abas galvas ir vienlīdz labi attīstītas, un faktiski runa ir par divām personībām vienā ķermenī. Tieši tāpēc jaundzimušajam doti divi vārdi – Emanuels un Jēzus.

Slimnīcas galvenā ārste norādījusi, ka jaundzimušais jūtas diezgan labi, arī māmiņas Marijas de Nazares veselība ir normas robežās. «Mēs neizskatījām ķirurģiskas iejaukšanās iespēju, jo tā rīkojamies tikai gadījumos, kad vienas galvas smadzenes attīstītas izteikti vājāk. Šajā gadījumā abas galvas darbojas vienādi, tāpēc mēs nevaram izlemt, no kuras atteikties, un galvenais uzdevums ir sekot, kā tās attīstīsies,» skaidrojusi Dahasa.

Avots: Māris Krūmiņš / Vakara Ziņas


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: