Andris Bērziņš – pirmais prezidents vecvectētiņš
Publicēts 7. oktobrī, 2013.
Pie pirmā mazmazbērna ticis Valsts prezidents Andris Bērziņš, tādējādi pārspējot savus priekšgājējus vismaz šajā ziņā. Prezidenta kancelejas preses dienests atklājis, ka mazbērns – puisītis – nācis pasaulē Bērziņa vecākajam dēlam Aigaram.

  

Paša prezidenta Andra Bērziņa radu raksti ir gana sarežģīti. Oficiāli viņam ir divi dēli un meita, kā arī seši mazbērni. Turklāt jāpiebilst, ka jaunākajam dēlam – Kristapam Andrim – ir astoņi gadi. Tas nozīmē, ka viņa dēlam un mazmazdēlam vēl ir visas iespējas vismaz laiciņu mācīties vienā skolā.

Līdztekus oficiālajiem datiem eksistē arī neoficiāla informācija, kas liecina – prezidentam ir vismaz viens, bet, iespējams, arī vairāki ārlaulības bērni. Vairāk informācijas ir par meitu, kuras audzināšanai Bērziņš piešķīris uzturlīdzekļus. Tiesa, viņš to darījis veidā, kas robežojas vai arī ir likumu pārkāpjošs. Pirmkārt, deklarācijā skaidri nav norādīts, vai līdztekus oficiālajiem viņam ir arī ārlaulības bērni, lai gan skaidri zināms, ka viņš kādai Valsts ieņēmumu dienesta darbiniecei maksājis uzturlīdzekļus, ko viņa atklāti arī atzinusi. Nepatiesu ziņu sniegšana deklarācijā ir pārkāpums, taču, cik zināms, nekādu sodu par to Bērziņš nav saņēmis.

Jāatzīst, ka ģimenes ciltskoka sazarošanā Bērziņš ir stipri priekšā saviem priekštečiem. Pirmajam prezidentam pēc neatkarības atgūšanas – Guntim Ulmanim – ar sievu Ainu Ulmani ir meita Guntra un dēls Alvils, kas piedzima 60. gados, kā arī mazbērni Paula, Rūdolfs un Matīss. Vecākajai – Paulai – ir gandrīz 20 gadu.

Savukārt Ulmaņa pēctece Vaira Vīķe-Freiberga savas prezidentūras laikā tā arī nekļuva pat par vecmāmiņu. Viņas atvases sagādāt eksprezidentei šo godu sasparojās vien pirms trim gadiem.

Visbeidzot priekšpēdējais prezidents Valdis Zatlers «apvectētiņojās» tieši savas prezidentūras laikā, turklāt divkārt: 2008. gadā mazbērnu sagādāja meita Felicita, bet 2010. – dēls Gustavs.

Avots: Reinis Kļavis / Vakara Ziņas nra.lv

Foto: Publicitātes


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: