Aizvēries Skarules veikals-klubs "Pērle"
Publicēts 14. aprīlī, 2011.
Marta pēdējā dienā klubā–veikalā «Pērle» norisinājās vērienīga ballīte, kas būtībā bija šīs izklaides vietas (un arī) biznesa atvadu pasākums. «Pērles» saimniece Žanete Skarule ir viena no tām, kuru skāris «vintage» veikalu ēras noriets.

Bizness beidzies. Pavisam?

Krāsaino vēstījumu par «biznesa beigām» kluba–veikala «Pērle» skatlogā nepamanīt būtu grūti, taču, tā kā šī vēsts parādījās 1. aprīlī, sākotnēji tā varēja šķist kā joks. Kā »VZ« pavēstīja veikala īpašnieku mūziķa Edija Vucēna un bijušās TV sejas Žanetes Skarules kopīgie paziņas, «Pērles» bankrots esot realitāte, turklāt Skarule grasoties pat pamest Latviju un meklēt laimi ārzemēs. «Nu, jā, kādu laiku mēs esam ciet. To neviens nezina, cik ilgi «Pērle» būs ciet. Tā lai paliek intriga, vai mēs atsāksim strādāt un kad atsāksim strādāt,» »VZ« teica Skarule. Pamest Latviju viņa negrasās: «Nē, nē, esmu Rīgā un te arī palikšu. Ar mani viss ir kārtībā.»

Bums un noriets

2009. gada vasaras izskaņā «vintage» stila apģērbi (patiesībā uzlabotas «humpalas») kļuva par īstu modes kliedzienu un arī Latvijā ar dažu mēnešu intervālu durvis vaļā vēra vairāki veikali. Trīs dzīvotspējīgākie bija stilistes Danas Dombrovskas «Moodroom», Edija Vucēna un Žanetes Skarules «Pērle» un raidījuma «Tautas balss» vadītājas Grētas Gorjučko «Bonēra». Šā gada sakumā no veikaliņa nācās atvadīties Dombrovskai. «Īres maksa, ko pieprasīja, bija neadekvāta. Tik dārgas telpas es nevaru atļauties. Mans biznesiņš jau nebija tik ienesīgs, lai varētu par telpām maksāt lielas summas. Pēc ilgiem telpu meklējumiem atmetu visam ar roku un sapratu, ka tā lieta ir beigusies, un aizvēru veikalu,» »VZ« atzina Dombrovska. Šobrīd viņas sapnis par veikaliņu ir izsapņots, jo Latvijā tik nelielā biznesā būtu jāinvestē pārāk lieli līdzekļi. «Senāk neizpratu, kāpēc jābrauc prom no Latvijas, ja tepat var atrast darbiņu un nopelnīt iztiku. Tagad esmu domas mainījusi. Ja rastos iespēja, es aizbrauktu» piebilst Dombrovska.



Avots: Ogle Jānis, Vakara ziņas


Komentāri (2)
m.: Nabaga hipsteri :/
14/04/2011 10:42
Skaties linku: Linkā veltījums Pērles faniem
14/04/2011 13:34
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: